Szívosné Bozsó Renáta: ,,Célom a labdarúgás megszerettetése, minél több kislánnyal.”

Szívosné Bozsó Renáta a 2021/22-es idényben csatlakozott az Eger SE NB II-es női csapatához. Az idei szezonban pedig az Eger SE U14-es leány gárdájánál edző. Jelenleg a UEFA B lincencel rendelkezik. Az edzősködés mellet játszik is női együttesünknél.

 – Mióta az életed része a foci?

Pont 30 éve, hogy Kunhegyesen alapítottak egy lánycsapatot, ahonnan indult az egész pályafutásom.

 – Hogyan lett belőled edző?

2004-ben indult újra a Bozsik program és az akkori felnőtt fiú csapat edzője ajánlotta, hogy végezzem el az első D tanfolyamot. Nagyon tetszett, és amikor végeztem jelentkeztem is az UEFA B tanfolyamra.

 – Az U14-es lányoknál vagy edző. Hogy látod milyen ez a korosztály?

Ez a korosztály áll hozzám talán a legközelebb. A lányok nagy része szorgalmas és szeretik a labdarúgást. Könnyen tanulnak, jól terhelhetőek. Még nem veszi el a figyelmüket a sok,,külső” hatás.

 – Játékosként tagja vagy az NB II-es női gárdának. Hogyan összeegyeztethető a kettő?

Igen, jelenleg még tagja vagyok, minden hónap ajándék már az én esetemben. Az időmet úgy osztom be, hogy mindkét helyen maximálisan helyt tudjak állni. Ehhez természetesen szükséges a családom empatikus hozzáállása.

 – Nőként, hogyan lehet elhelyezkedni edzőként? Milyen a női edzők megítélése a labdarúgás világában? 

Azt, hogy hogyan lehet elhelyezkedni, azt nem tudom, mert én az edzőségbe belecsöppentem. Magamról azt gondolom, hogy nem tudnék fiú csapattal dolgozni, bár még nem próbáltam. Talán azért, mert két leánygyermek édesanyaként inkább a csajok felé húzok. Magyarországon jelenleg a női együtteseknél a legtöbb helyen női edzőket foglalkoztatnak, illetve szeretnének foglalkoztatni. Ez kisebb klubcsapatoktól kezdve a felnőtt válogatottságig így van.

 – Mik a legemlékezetesebb eredményeid edzőként?

Nagyon remélem, hogy az Eger SE lánycsapatánál eltöltött első évem már emlékezetes lesz. Számomra emlékezetes egy kirándulás, egy jó edzés, egy győztes mérkőzés, ha csillogó szemű gyerekek néznek vissza rám!

 – Mi a célod edzőként?

A labdarúgás megszerettetése, minél több kislánnyal és hogy akár amatőr sportolóként minél tovább aktív tudjak maradni.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?