Gyetván Krisztián: ,,Ha elkezdesz valamit azt vidd végig, vagy különben el se kezd.”

Gyetván Krisztián az Eger SE U16-os csapatának edzője. A gárda mellett februártól a középső szekcióban (U10-U13) tart egyéni foglalkozásokat. A főiskolával egy időben elvégzett egy edző tanfolyamot, később pedig elvégezte az MLSZ által szervezett Grassroots “C” képzést is. A klubnál 2020. júliusa óta tréner.

 Mióta az életed része a foci?

A foci gyerekkorom óta jelen van az életemben, hiszen az óvodában már csak egy játékszer létezett számunkra: a labda, osztottunk két csapatot és aztán hajrá. Hétvégenként pedig édesapám meccseire jártam, ahol az aktuális eredményt sosem tudtam, mivel mi is “rangadót” játszottunk a salakoson. Talán 12 éves lehettem, amikor először játszottam a helyi ificsapatban. Ez volt az amikor megcsapott az “öltöző szaga”, manapság pedig már a fiam mérkőzései számítanak családi programnak, legyen bárhol is az országban.

Hogyan lett belőled edző?

Főiskolai tanulmányaimmal egyidejűleg végeztem el a fősulin egy edzői tanfolyamot, majd később az MLSZ által szervezett Grassroots “C” tanfolyam következett.

A fiam az egri PLÚTÓ SE-ben kezdett el focizni, melynek a vezetője, Horváth Tamás invitált, hogy csatlakozzak hozzájuk. Kezdetben csak besegítettem neki a 2004-2005-ös korosztályoknál, majd később több korosztállyal is volt szerencsém foglalkozni. A Plútós évek után következett Mezőkövesd, majd 2020. júliusától vagyok az ESE-nél.

 

 

Milyen most az U16-os korosztály?

Egy nagyon jó és értékes korosztály az egyesület számára, rengeteg tehetséggel, sok játékos meghatározó tagja lehet majd a jövő egri labdarúgásának vagy akár utolsó esélyként valamelyik kiemelt akadémiára is bekerülhetnek a csapatból. A korosztállyal második éve foglalkozunk Pápai Zolival és lehet azt mondani, hogy egy igen jó kapcsolatot sikerült kialakítani a gyerekekkel, akik vevők a munkára.

Milyen korosztályban tartasz egyéni edzést? Hogyan látod milyenek? Miben lehet őket egyénileg fejleszteni?

Idén februártól a középső szekcióban (U10-U13) tartok egyéni foglalkozásokat, a korosztállyal foglalkozó edzők javaslatai alapján, ami főként a lövésfajtákra összpontosul. A gyerekek között vannak kifejezetten ügyesek, a gyengébbik láb esetében viszont nekik sem árt a gyakorlás. A gyerekeket mindig lehet fejleszteni és mindenben, lehet elég egy jó tanács, amit majd a hétvégén a saját korosztályában a mérkőzésen tud alkalmazni.

Mi a legemlékezetesebb eddig számodra edzőként?

Erre a kérdésre térjünk majd vissza júniusban 🙂

Sok-sok korosztály, sok-sok emlékezetes pillanat, nem szeretnék egyet sem kiemelni ezek közül, de az mindig jó érzéssel tölt el, ha egy olyan játékos kerül be Akadémiára, vagy mutatkozik be a felnőttcsapatban vagy a korosztályos válogatottban, akivel volt szerencsém rövidebb-hosszabb ideig foglalkozni.

Mi a célod edzőként?

Először is az egyéniség formálása, fejlesztése minden téren, majd a közösségformálás, közösségépítés. Bízom az elvégzett munkában, aki ismer, az tudja, hogy nekem a 90% nem elég, ha elkezdesz valamit azt vidd végig, vagy különben el se kezd.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?