Pápai Zoltán: ,,Törekszem arra, hogy a játékosok felkészülhessenek az egész életen át tartó sporttevékenység kialakítására, végzésére.”

Pápai Zoltán edző Gyetván Krisztiánnal dolgozik együtt, közösen az U16-os korosztállyal. Aktív pályafutásának vége fél tudatosan készült a továbbiakra. 2008-ban elvégezte az UEFA B, majd 2017-ben a Coerver Coaching YOUTH Diploma és 2022-ben az UEFA YOUTH B edzői tanfolyamot.   

 Mióta az életed része a foci?

Az én gyermekoromban a legnagyobb ’ajándék’ amit akkor egy kisfiú kaphatott az egy focilabda volt, ezt kb.7-8 éves koromban meg is kaptam, attól fogva a foci része lett az életemnek. Bár megsúgom nagyon messze nem esett az alma a fájától, hiszen akkoriban már édesapám is igazolt labdarúgó volt.

Hogyan lett belőled edző?

Szerettem volna hogyha továbbra is része marad a foci az életemnek, ezért teljesen más szemszögből kellett már megközelítenem ezt a dolgot. Aktív pályafutásom vége felé a sportsérülések és műtéti beavatkozások után erre tudatosan készülve 2008-ban elvégeztem az UEFA B, majd 2017-ben a Coerver Coaching YOUTH Diploma és 2022-ben az UEFA YOUTH B edzői tanfolyamot.

Milyen most az U16-os korosztály?

Jó játékosok, jó közösség, jó csapatszellem, jó edzés látogatottság, jó akarat, viszont szorgalomból + edzés figyelemből jóval több lehetne, sorolhatnám még, de a lényeg, hogy mindenki fontos láncszeme ennek a korosztálynak és ezt már a játékosok is tudják, hiszen együtt közösen tudunk/vagyunk még versenyben az aranyéremért folytatott küzdelemben a bajnokság ezen szakaszában is még!

Mik a legemlékezetesebb eddig számodra edzőként?

Ide most valószínű statisztikai adatok kellenének, mint a kupák, érmek, helyezések, hihetettlen győzelmek, különdíjjak stb…én mégis úgy gondolom, egy játékos merjen nagyot álmodni, higgyen magában és tegyen meg mindent ezekért, ha ezek közül csak egy is megvalósul, az nagyon emlékezetessé fogja tenni számomra a közösen együtt töltött sikeres időszakot.

Mi a célod edzőként?

Labdarúgó edzői szempontból az Utánpótlás képzés piramis csúcsán az „UEFA Elite YOUTH A” minősítés szerepel nos ennek az utolsó „lépcsőfokra” való feljutás reális cél lehet….ettől viszont sokkal fontosabbnak tartom a filozófiámat, hogy az általam közvetített tudást eszközként alkalmazzam a játékosok személyiségfejlesztése érdekében, a játékosokkal való jó kapcsolat kialakítása, motiválása és a csapaton belül pedig egy jó közösség megteremtése. Morális nevelési értékek szempontjából, pedig mint az őszinteség és becsületesség! Törekszem arra, hogy a játékosok felkészülhessenek az egész életen át tartó sporttevékenység kialakítására/végzésére, magához a labdarúgáshoz való kötődést, hiszen a mai napig ez a legnépszerűbb sportág a világon.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?