U14: Szabó Dávid a TK válogatottban

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghatározott utánpótlás képzési rendszerben, az Akadémiák alatt közvetlenül, a Tehetségközpontok állnak. Ezek azok a műhelyek, amelyek 14 éves korig a legtehetségesebb játékosokat foglalkoztatják, nevelik. A Tehetségközpontok az országos utánpótlás nevelés felső szintjéhez tartoznak – az akadémiákkal karöltve.

Klubunk fiú részlege ebbe a besorolásba kapott helyet.

Az ország összes Tehetségközpontjából – rövid nevén: TK -, egy válogatottat szerveztek az MLSZ klubfejlesztési mentorai. Ez a magyar csapat megmutathatta magát egy nemzetközi mérkőzésen – nem mellékesen, az akadémiák feltérképezhették a legjobb formában lévő TK játékosokat.

A válogatottba meghívást kapott az U14-es csapat erőssége, Szabó Dávid Nobert. A játékos, Fűkő Tibor csapatában az idei évben 22 bajnokin lépett pályára, melyeken 17 gólt szerzett, de két alkalommal az idősebbek között is megmutathatta magát – itt is elért egy találatot.

Sajnos az elmúlt időszakban Dávid betegséggel bajlódott, de már újra edzésbe állt, így örömmel utazott Telkibe a mérkőzésre.

A válogatott a DAC korosztályos csapatával játszott, és 2:1 arányban sikerült nyerni. Dávid a második félidőben lépett pályára és sajnos látszódott rajta a kihagyás, nem tudta valós tudását a pályára vinni.

Ettől függetlenül a meghívása óriási elismerés mind neki, mind a klubunknak.

Gratulálunk neki!

Vélemény, hozzászólás?