NŐI SZEKCIÓ: LU14-es válogatottnál jártunk

A Magyar Labdarúgó Szövetség női szakága, az LU15-ös korosztályú válogatott előszobájaként tartja számon az LU14-es válogatottat. Ennek keretében négy régióba kerültek besorolásra a klubok és folyamatosan szűkítik a kereteket. A négy régió válogatottja Telkiben méri össze tudását, ahová csak a régiók legjobb 20 játékosa kaphat meghívást.

Ez a rendszer garantálja azt, hogy az ország legjobb 80 játékosa már alapot biztosítson az LU15-ös válogatott számára.

A zárótornára 2024. június 14-én, Telkiben kerül sor.

Klubunk az Észak-Keleti régióban van benne, ide hívják meg játékosainkat.

A válogatott kialakításának folyamata már a végén jár, legutóbb Szolnokon találkozott a szűk keret. Klubunkból meghívást kapott Beksi Dalma, Csengeri Lili, Pifku Noémi, Csirmaz Dorina, Németh Kira és Dobóczi Fanni. Utóbbi sérülése miatt nem tudott az összetartáson részt venni.

A csapat a délelőtti edzést követően, délután a Dél-Kelet válogatottjával játszott felkészülési mérkőzést és 9:5 arányban nyertek a “mieink”. Csengeri Lili itt is elemében volt, hiszen 4 gólt szerzett és további kettőt készített elő.

Reméljük minél több egri lány szerepet kaphat a zárótornán és azt követően a magasabb korosztályokban is, hiszen sajnos LU14 felett az idei évben nem érkeztek meghívók, a jó teljesítmények ellenére sem.

Vélemény, hozzászólás?