NŐI SZEKCIÓ: Ismét Kiemelt Képzési Központ lettünk

Az Eger Labdarúgó Sport Kft. női részlege, a mögöttünk hagyott idényben az egri női foci legsikeresebb szezonján van túl. Több bajnoki cím, dobogós helyezés, rengeteg gyerek – de ezekről majd külön.

A Magyar Labdarúgó Szövetség piramisában, a női vonalon a Kiemelt Akadémiák után, az ország összes leány labdarúgók képzésével foglalkozó klubját rangsorolják.

A legjobbak Kiemelt Képzési Központ státuszt kapnak. Tekintettel a klubok folyamatosan változó körülményeire, az MLSZ az auditálást minden évben elvégzi. Első ízben a 2022/2023-as bajnoki szezonban érdemeltük ki a címet, amelyet a mögöttünk hagyott bajnoki évre is sikerült megtartani!

Az idei auditáláson rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, mind infrastruktúra terén, mind szakmai részben, mind pedig létszám szempontjából, ezért bizakodva vártuk az értékelést. Nem hivatalos információk szerint néhány akadémiánál is magasabb értékelést kaptunk, de az akadémiai rendszer zárt, így oda pályázni nem lehet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ELN-68/2024. (05.27.) határozata alapján az Eger Labdarúgó Sport Kft. a 2024-2025-ös bajnoki évre is megkapta a Kiemelt Képzési Központ státuszt!

Természetesen izgatottan várjuk a fiú szekcióra vonatkozó döntést is – hiszen ott három évente vizsgálják felül a státuszokat, amelyet szintén idén tartottak.

HAJRÁ EGER

Vélemény, hozzászólás?