U15: Évértékelő

Izgalmasan alakult a 2023-as nyári időszak és ez kiemelten igaz az U15-ös korosztályú csapatra. A klub több játékosa is akadémiára igazolt az elmúlt nyáron, mellyel egyidőben edzőink is szintet lépve akadémiai egyesületeknél folytatták pályafutásukat. Ennek köszönhetően a 2009-ben született csapat teljesen új szakmai stábbal kezdte a felkészülést, hiszen Dr. Vitányi László vezetőedző és Orosz Róbert asszisztensedző vette át az együttest.

A szakmai bizottság elvárása az volt, hogy a 2022/2023-as szezonban mutatott teljesítményt próbálja megismételni a csapat, illetve alkosson egy jó közösséget. Az elmúlt szezonban az alsóház elején végzett a gárda.

Az idei bajnoki évadban más jellegű játékot játszott az együttes, hiszen egy dinamikusabb, kezdeményezőbb, kockázatosabb játékstílus jelent meg a pályán – a klub filozófiájának megfelelően.

A csapat sokáig “ólálkodott” a dobogó környékén, végül a Kiemelt bajnokság hetedik helyén, a középmezőnyben fejezte be a bajnokságot. A rúgott és kapott gólok száma alapján, talán egy-két hellyel előrébb is végezhetett volna. A csapat házi gólkirálya a 16 gólos Szegedi Zoltán lett, aki az összesített lista nyolcadik helyén végzett.

A korosztály és a stáb dicsérete, hogy a bajnokság során több játékost akadémiák hívtak edzésre, valamint páran a felnőtt együtessel is mozoghattak- míg Szabó Ádám egyenesen az NB3-as csapatnál vett részt tréningen.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nagyon örülök annak, hogy ezt az évet a csapat mellett tölthettem el. Robi Bával az utolsó pillanatban kerültünk képbe, de úgy gondolom, hogy nagy lelkesedéssel vágtunk bele a munkába. Volt egy félsz bennünk, hogy az egyéb dolgok miatt nem minden mérkőzéen tudok majd jelen lenni, de szerencsére mindent megtudtunk oldani. Kettős feladat volt, hiszen a csapat építése mellett Robi Bát is mentorálnom kellett kicsit. A csapattal egy új stílust vettünk fel és nagyon nagy pozitívumnak tartom, hogy a bajnok Újpest edzője is úgy nyilatkozott, hogy rendkívül kompakt, kezdeményező csapat vagyunk, az egyik legnehezebb ellenfél voltunk. Szintén nagy dicséret volt, hogy az egyik bajnoki után, egy egri edző legenda dicsért meg minket a kezdeményező, bátor játékért. Magas volt az edzéslátogatottság és sikerült szinte minden héten játékost küldenünk az U16-ba. Egy hullámvölgy volt, amikor a sok betegség, sérülés miatt visszaesett a csapat teljesítménye, de összességében sikerült tartani azt a játékot, filozófiát, amit az elején elterveztünk. Jól éreztem magam a fiúkkal, jó srácok. Bízom benne, hogy a fejlődésük töretlen lesz és többen is eljutnak NB-s szintig a fociban. Köszönöm a skacok mellett a szülők egész éves segítségét és visszajelzéseit is – akár pozitív, akár negatív volt. A klub és a szakmai vezetés támogatása sokat jelentett, de nem mehetünk el szó nélkül az eü-., kapus-, egyéni- és erőnléti rész mellett sem, akik szintén rengeteget tettek a csapathoz. Hiba lenne, ha az office nem lenne megemlítve, hiszen nélkülük elég nagy bajban lennénk. Köszönöm Robi Bának is az évet, bízom benne, hogy valamennyire hasznosnak ítélte meg az együtt töltött időt!”

Vélemény, hozzászólás?