U12: Évértékelő

U12-es korosztályú együttesünk az elmúlt nyáron új impulzusokat kapott, hiszen több játékos és nagyobb pálya jött “szembe” a gyerekekkel.

A nem is olyan egyszerű feladat a Káplár Tamás vezetőedzőnek és Bukrán Erik asszisztensedőznek jutott.

Az országos bajnokság Észak-Keleti csoportjába kapott az együttes besorolást, ahol három akadémia és négy tehetségközpont szerepelt az ellenfelek között. A bajnokság specialitása, hogy az eredményeket, táblázatot nem tartják nyilván. Az együttes hat győzelmet és két döntetlent is elért a magas színvonalú bajnokságban.

A csapat házi gólkirálya a Recski partnercsapatunktól érkező Mirkóczki Nimród lett 17 góllal, míg közvetlenül mögötte 14 találattal, az egy évvel fiatalabb Horváth Ádám végzett.

Káplár Tamás vezetedző értékelése:
“Az új pályamérethez való alkalmazkodás sosem egyszerű a játékosoknak. A 8+1-es játékrendszerhez való alkalmazkodás nem kis feladat, főleg miután ez az első év, mikor előtérbe kerül a taktika is, még ha kezdetleges formában is. A sok új ingert és információt felnőtt fejjel sem egyszerű feldolgozni, nem még 11 éves gyerekek számára. Ennek megfelelően időre volt szükség a szezon elején, de jól látható módon sikerült a gyerekeknek rengeteg területen fejlődniük, kiemelve az egyéni védekezés technikáját és taktikáját. A szezon végére sokkal tudatosabban játszottunk, és bár a könnyűnek közel sem mondható bajnokságban többnyire csalódások értek minket, mégis sikerült kisebb-nagyobb sikereket is elérnünk az elmúlt szezonban. A korosztállyal kétszer jártunk tornán külföldön, és kétszer szerepeltünk egri szervezésű nemzetközi tornákon. Minden esetben hatalmas élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtunk csapat szinten. A nyár folyamán erősíteni tudtunk a játékos állományban, ahogy az előttünk álló szezonra is lesznek a csapat számára erősítést jelentő érkezőink. Emellett sajnos lesznek olyanok is, akik saját döntés alapján más területeken próbálnak szerencsét. Nekik és családjuknak ezúttal köszönjük a csapatért hozott áldozatokat, és a klubért tett munkájukat! Pár hét pihenő után újult erővel folytatjuk a szezont, törekedve a lépésről-lépésre történő fejlődésre. Köszönöm a mögöttünk álló évet a játékosoknak, valamint a szülői közösségtől kapott bizalmat és odaadást a korosztály felé!”

Vélemény, hozzászólás?