U8: Második hely a nemzetközi tornán

U8-as korosztályú csapatunk utolsó eseménye a mögöttünk hagyott bajnoki esztendőben, az Egerben rendezett Suzuki-Emerson Kupa volt.

A brigád, a mögöttünk hagyott éved során jelentős létszám emelkedésen ment keresztül, aminek köszönhetően három csapattal is indultunk az egri tornán. Az egyik kis pindúr együttesnek ez volt az első megmérettetése.

A “legrutinosabb” csapatunk ellenállhatatlanul masírozott a döntőbe, ahol viszont alulmaradt és végül a csodálatosan csillogó ezüst éremmel térhettek haza.

A torna legjobb játékosának Jászberényi Marcust választották.

Seres Bence vezetőedző értékelése:
“Három csapattal neveztünk a 2016-os születésű, U8-as korú gyerekeknél. Piros, narancs és fehér néven. A fehér csapatnak ez volt az első tornája, amin remekül helytálltak, minden meccsen sikerült pozitív emlékeket szerezni. A narancs csapatunknak egy kis szerencsével meg lehetett volna a továbbjutás a csoportból, ám a 2. naptól kezdve csere nélkül játszottak a srácok, akik előtt le a kalappal, mert így is megmutatták mennyi minden rejlik bennük. A piros csapatunkat viszont nem hátráltatta semmi akadály, hogy sikeresen szerepeljen. A csoportból egy ellenünk 90%-ban levegőben “focizó” erdélyi csapatot leszámítva, mindenkit magabiztosan, sokat cselezve, kiváló akarattal győztünk le. Ezután a negyeddöntőt és az elődöntőt is sikerrel vettük, ami után kezdődhetett a döntőre való készülődés. A döntőben izgultunk, fizikailag gyengébbek voltunk, emellett nem mehetünk el szó nélkül, hogy ellenfelünk könyörtelenül kihasználta helyzeteit. A torna kezdő sípszójától az utolsóig a gyerekek küzdöttek és végig a tanultak alapján próbáltak focizni. Úgy gondolom, hogy bár nem ő lett díjazva, de a torna legjobb kapusa, Galajda Marcell nálunk védett. Emellett rengeteg jó teljesítményünk közül a szervezők teljesen megérdemelten Jászberényi Marcusnak adták a torna legjobb játékosa díjat. Úgy gondolom, hogy mindenkinek ez egy hatalmas élmény volt a kis csapatunkban, és remélem mindenki pozitív emlékkel ment a nyári szünetre.”

Vélemény, hozzászólás?