U19: Évértékelő

U19-es korosztályú csapatunk, a Regionális bajnokság Középkeleti csoportjában szerepelt, ahol nagy csatában végül a hetedik helyen végzett. Az együttes hét győzelem és három döntetlen mellett, nyolc alkalommal szenvedett vereséget, melyet követően az Alsóházban folytathatta a bajnokságot.

Az alsóház küzdelmeiben, egészen az utolsó fordulóig harcban volt annak megnyeréséért, azonban a végső sípszó pillanatában, a Talent megelőzte az egrieket, így ezüstérmet szereztek.

A csapat legtöbb játékosa az U19 mellett, a vármegyei első osztályú együttesben is szóhoz jutott, valamint többen az NB3-as csapatnál is megmutatthatták tudásukat.

A bajnokság végén az együttes Nagykapocson vendégszerepelt, a helyi labdarúgás 100 éves évfordulójára rendezett nemzetközi tornán, melyet sikerült megnyernie.

Gyetván Krisztián vezetőező értékelése:
“A bajnokság végeztével egy nemzetközi tornán búcsúzott a korosztály az utánpótlásévektől. Nagykaposon, a labdarúgás megalakulásának 100 éves évfordulójára rendezett tornán sikerült az élen végezni. Egy rendkívül jól szervezett torna volt, ahol a fiúk mindent megtettek, hogy szépen búcsúzzanak. Nem is az eredményen volt-van a hangsúly, hanem azon, hogy ők most tényleg nagyon jól érezték magukat. A tornán mindkét mérkőzésen dominálva léptünk pályára, ahol a bajnokság során hozott formánkat látva rengeteg helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki. Az első mérkőzésen a Királyhelmec csapatát 2:0 arányban győztük le, míg a délutáni mérkőzésen a hazai együttestől 2:1 arányú vereséget szenvedtünk ugyan, de gólaránnyal megnyertük a tornát. A mezőny legjobbja a pályafutását Andornaktályán folytató Nagy Norbert lett.
Szeretném megköszönni a srácoknak az egész évben nyújtott munkát, a gyerekek nagyrészt egész szezonban kettős terhelést kaptak, mivel szerdánként korosztályos bajnoki mérkőzést, míg hétvégén a második csapatban volt jelenésük.  A magunk mögött hagyott szezont tekintve hiányérzet bennem a kihagyott helyzetek terén mutatkozik mindkét csapat tekintetében. Az U19-es bajnokságban minden mérkőzésen domináltunk, míg a megyei bajnokságban a sokszor alig 18 évet meghaladó átlagéletkorú csapatunk rendre partiban volt a soros ellenféllel szemben -rutintalanságunknak köszönhetően viszont sokszor vereséget szenvedtünk. A visszajelzések viszont az ellenfél oldaláról mindig pozitívak voltak a csapatot tekintve. A szezon végére egy elég jó kis társaság jött össze amit sajnálok, hogy szétesik, de pályafutásukhoz sok sikert kívánok. Bízom benne, hogy jó szívvel gondolnak vissza a srácok a szezonra mégha az eredményekben nem is úgy alakult ahogy előzetesen vártuk! Köszönöm MINDENKINEK aki az év folyamán segítette a két csapat munkáját!”

Bakondi Bálint értékelője:
“A nyári felkészülés nagyon jó hangulatban telt, erős összetartó csapattá kovácsolódtunk az elmúlt időszak alatt és az előző szezon megye 1 felnőtt sikere még komolyabb munkára sarkallt minket. A szezon elején történt vezetőedző váltás érezhetően megviselte a csapatot és sajnos több meghatározó  játékos is a távozás mellett döntött. Gyakorlatilag egy 90%-ban utánpótlás korú játékosokból álló keret kezdte meg a bajnoki szezont, így szinte borítékolható volt, hogy nagyon nehéz dolga lesz ennek a fiatal, felnőtt fociban rutintalan összetételű csapatnak a rutinos “idősebb” játékosokból álló csapatokkal szemben. Ennek ellenére gyorsan megtalaláltuk a közös hangot új vezetőedzőnkkel, mégsem  teljesítettünk jól az őszi szezonban. Általában minden meccsen megvoltak a helyzeteink, de ezeket ritkán tudtuk gólra váltani és még a szerencse sem állt mellénk. Mivel az utánpótlás játékosoknak saját korosztályukban is teljesíteni kellet és legtöbbször heti 2 bajnokit is lejátszottak, a keret állandó mozgásban volt, igy érthetően nem alakult ki egy stabil csapat sem az edzéseken, sem pedig a bajnoki meccseken. Az edzők folyamatos játéklehetőséget adtak a fiatalabb korosztályok játékosainak, így több megyei bajnokin is szerepeltek az u17-es csapat tagjai is, akik megbírkóztak a felnőtt foci nehézségeivel. A téli pihenőt követően a megfogyatkozott játékos létszámra megoldásul az U19- es korosztály és a megye 1 felnőtt játékosok közösen edzettek. A téli edzőmeccsek bizakodásra adtak okot, izgatottan vágtunk neki a tavaszi szezonnak. Ez jobban sikerült, mint az őszi szezon, három bajnoki meccset sikerült megnyerni, ezzel a 11. helyet megszerezve a bajnokságban. Az edzőket és fiatal játékostársainkat egytől egyig dicséret illeti, mert a nehéz körülmények ellenére kitartottak, küzdöttek egymásért, a klubbért.

Káli Martin értékelője:
“Minden bajnoki év nehéz, de az idei szezont nagyban megnehezítette, hogy a csapat edző nélkül maradt! Ennek ellenére Kaszás Norbert, és Gyetván Krisztián megbízott edzők vezetésével egységes csapatként, komoly, fegyelmezett munkával kezdtük meg a szezont. Az edzéseken egész évben alázattal, intenzíven dolgozott a csapat. Hiába játszottunk jól, a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát, nem tudtuk hozni a pontokat. A tavaszi szezonban Céró Bálint csatlakozott hozzánk. Komoly erőnléti, taktikai, erős intenzitású edzés kezdődött. Egy jó felkészülési időszak ellenére a teljesítményünk az egész bajnokságban igen hullámzó volt. Hétről hétre, ellenféltől függetlenül, nem tudtunk kiegyensúlyozottak lenni, ezért nem jöttek az egyéni- és csapatszintű eredmények. A csapategységet, ami a játék szempontjából nagyon fontos, megtörte a rendszeres föl-, ill. lejátszás, nem volt stabil keretünk. Úgy gondolom, hogy nagyobb koncentráltsággal, önbizalommal, helyzetkihasználással egy eredményesebb szezont tudtunk volna zárni!”

Vélemény, hozzászólás?