LU19: Évértékelő

Női szekciónk legmagasabb korosztályú utánpótlás együttese, az LU19-es csapat. Abban, hogy a női részleg sporttörténelmi szezonon van túl, óriási szerep jutott ennek az együttesnek is.

A legmagasabb korosztályú csapatunkkal kapcsolatosan néhány évvel ezelőtt a klubvezetés, a megyei bajnokság megnyerését követően döntött úgy, hogy az országos bajnokságokban versenyezteti a továbbiakban. Ezek során az ötödik hely volt a legelőkelőbb, ami a lányok eltudtak érni.

A bajnokságot Dr. Vitányi László vezetésével kezdték ismét a csajok – aki egyébként az U20-as, megyei bajnoki címnél is a csapat edzője volt -, azonban eredményekben, célkitűzés nem volt számukra meghatározva.

A hölgykoszorú egy debreceni vereséggel nyitotta a szezont és a bajnokság eleje meglehetősen kaotikus volt, azonban sikerült rendezni a sorokat és egy szemre is tetszetős játékkal előrukkoló együttest láthattak az érdeklődők, hétről-hétre.

A sorozatos sikereknek köszönhetően az utolsó előtti fordulóban igazi bajnoki rangadó volt Egerben, az addigi első Vasas ellen – amit rengeteg néző és egy fergeteges mérkőzés emelt a “bajnokság mérkőzése” címre is. Az itt elért frenetikus győzelem után, egyetlen feladat volt: az utolsó fordulóban, idegenben, a tavaszi eredmények alapján a legjobb csapatok egyikének számító Újpest otthonában nyerni. Igazi hullámvasút volt, hiszen hiába vezettünk kétszer is, a hazaiak egalizálni tudtak – majd az utolsó pillanatban bevittük a győztes gólt és kezdődhetett az ünneplés.

A csapat a bajnokság során 15 győzelmet aratott, melyek mellé egy döntetlen és két vereség került be. A második legtöbb gólt szereztük, ami fontos volt, hiszen a kapott gólok tekintetében négy csapat is jobb mutatóval rendelkezett. A gólkirálynői címet nem sikerült “hazahozni”, de a második és a harmadik hely is Egerbe került, hiszen Jakab Zsófia 50, míg Bukta Nikolett 42 találatot ért el.

Az egri U19-es leány csapat, a klub fennállása óta először nyert országos vagy MLSZ által szervezett regionális bajnokságot, amellyel örökre beírták magukat a történelemkönyvbe.

Varga Janka csapatkapitány értékelése:
“Ez a szezon lehetőséget adott arra, hogy bizonyítson az LU19-es csapat. Ősszel új együttesként picit összeszokatlanok voltunk, nehezen indultunk együtt a mérkőzéseknek. Változásokon kellett átmennie a csapatnak, ami pozitívan hatott ki a lányokra. A téli pihenőre határozottan mentünk el, mivel a tabella dobogóján álltunk, így mindenkiben megvolt a kihívás. Tavasszal új erővel fogtunk hozzá a munkához. Az utolsó két meccsen jelen volt már az “idegek harca” is, mivel mindenki tudta, hogy tétre megy. Szenzációs hangulatot varázsolt nekünk a szurkoló táborunk, amit innen is szeretnénk megköszönni. Külön köszönetet érdemel Vitányi László, aki nélkül ezt a sikert nem tudtuk volna elérni, illetve Végh Diána, aki mindig is segítségemre és a csapat segítségére volt, hiszen női meccseken kötelező a megfelelő mez szín is. Ez egy olyan élmény ami felejthetetlenné fog válni nekünk! Hajrá Eger!”

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Huhhh, nehéz röviden értékelni az LU19 teljesítményét. Évek óta a saját árnyékával küzd a korosztály és úgy tűnt, az idei esztendő sem lesz ezalól kivétel. A bajnokság elején sok változtatás kellett eszközölni a csapaton belül, ami nem mondható ideálisnak – erről bőven tudnának mesélni a játékosok. Tökéletesen jelzi, hogy milyen erős karakterek alkotják a csapatot, hogy bőven megugrották az elvárásokat. A játéktudásról pedig mindent elárul, hogy nem játszott túlkoros a csapatban – holott négy is lehetne a szabályok szerint. Iszonyatosan büszke vagyok a lányokra, mert olyan munkát tettek bele ebbe az évbe, amilyenre még álmaimban sem mertem gondolni. A sporttörténelmi sikert pontosan ezek a csajszik, pontosan ez a korosztály és pontosan ez a CSAPAT érdemelte meg, ők pedig megragadták a lehetőséget és éltek vele. Köszönet illeti a szurkolókat, hiszen a Vasas elleni hazai meccs egész egyszerűen felejthetetlen volt – sok játékos még felnőttben sem élhet át ilyen meccset, a szülők, érdeklődők segítségével ezek a lányok már U19-es megtapasztalhatták milyen egy igazi tétmeccsen játszani, a végén pedig nyerni. A klub és a klubnál dolgozó szakemberek (edzők, eü, erőnlét, egyéni, kapus, office) nélkül semmiféle siker nem jöhetne létre, így ez most sem valósulhatott volna meg nélkülük. Ez a hihetetlen siker egy közös siker! Hölgyeim: le a kalappal, ez felejthetetlen élmény volt, az egész bajnoki évad örökre az emlékeimben lesz, amit köszönök Nektek és büszke vagyok rátok!”

A bajnoki éremmel pózoló hölgyek fotói:

Vélemény, hozzászólás?