U13: Évértékelő

U13-as korosztályú együttesünk Bánka Balázs vezetőedző és Kaszás Norbert asszisztensedző irányításával kezdte el a munkát a nyári felkészülés során.

Az együttes, az akadémiákkal és tehetségközpontokkal teletűzdelt országos bajnokságba került be, amely a legmagasabb szint ebben a korosztályban. A csoportba összesen három akadémia és négy – hozzánk hasonló -, tehetségközpont került besorolásra, így végig magas színvonalon kellett teljesíteni.

A csapat hét győzelmet és három döntetlen is elért a szezon során, amely remek eredménynek számít.

A házi gólkirály, Kun Nándor lett hat találattal, de a csapat sprotszerűségét jellemzi, hogy mindösszesen egy sárga lapos figyelmeztetést gyűjtöttünk be.

Bánka Balázs vezetőedző értékelése:
“Tavaly nyáron kaptuk Györök Tamás szakmai igazgatótól, azt a nehéz, de szép feladatot, hogy az U13 korosztályba lépő 2011-es csapatunkat, egy fejlődő pályára rakjuk, Kaszás Norbi kollégámmal! Mert legyünk őszinték, ez a garnitúránk az elmúlt időszakban különböző okok miatt elég nehéz helyzetben volt, nagyon kevés sikerélménnyel, gyakran nagyarányú vereségekkel! Az ugusztusi kezdésnél, részben ezeknek az okoknak is visszavezethetően a csapategység sem volt meg! De hittünk benne, ha a csapatot sikerül megerősíteni, valamint szisztematikusabb, keményebb munkával, az Eger SE tehetségközpontnak megfelelő szintű csapatot sikerül építeni! Nyáron ennek megfelelően 4 fiút igazultunk, de majdnem, hogy az alapoktól kellett kezdeni a munkát! Az ősz nagy része azzal telt, természetesen a gyerekek egyéni fejlesztése mellett, hogy taktikailag fejlődjenek, egy olyan szerkezetet találjunk, amivel stabilabbá válunk és később a támadójátékra is nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni! Ahogy haladtunk előre időben, meccsről-meccsre egyre jobban megértették a fiúk a feladatukat, és ennek hatására az önbizalmuk is kezdett megjönni, valamint a hangulat is lett, ezáltal egyre jobb! Ebben az időszakban is voltak már részsikerek, ami egyrészt lemérhető, hogy szereztünk 10 pontot egy erős mezőnyben, valamint az akadémiai csaptok ellen is volt tartásunk! De itt még nem volt vége, télen a környező településekről sikerült igazolni további 5 játékost, akiket bár be kellett illeszteni a rendszerbe, de később mindannyian meghálálták a bizalmat! A tavasszal még jobban csapatként néztünk ki, és a mérkőzéseken már nem csak a védekezéssel kellett törődnünk, hanem az Eger filozófiájának megfelelően próbáltunk kezdeményezőbben fellépni! Természetesen voltak hullámvölgyek és hegyek ebben az időszakban is, de a szezon végére igazi bravúrokat is sikerült végrehajtani! Jó érzés visszagondolni a hazai Nyíregyháza és DEAC elleni győzelmekre, mert ezek a csapatok ellen eddig nem voltak még pontszerzéseink se nagyon, valamint az egyik DVTK elleni idegenbeli mérkőzésre is, ahol 80 percig mérkőzésben voltunk! Végül bár hivatalosan tabellát nem vezetnek ebben a korosztályban, a 8 csapatos bajnokságban 6-dik helyen végeztünk, a 3 akadémiai csapat mögött épp az előzőekben említett két csapat mögött, egyre jobban zárkózva hozzájuk! A szezon végén még pályára léptünk az Egerben megrendezésre kerülő Emerson Kupán, ahol a döntőig meneteltünk, és bár ott vereséget szenvedtünk, de talán az év egyik legjobb, legkomplexebb játékával, ahol a gyerekek bebizonyították, hogy itt is van már újra csapatunk! Remélhetőleg a fejlődés nem áll meg, de jövőre már nem velünk, hiszen Nagy Zoltánék fogják tovább vinni a csapatot! Összességében talán picit tovább is jutottunk, mint év elején gondoltunk! És végül szeretném megköszönni a vezetőségnek, szülőknek az egész éves segítséget! Jövőre is hajrá, Eger SE 2011!”

Vélemény, hozzászólás?