NŐI STRANDLABDARÚGÓ NB1: Történelmi eredmény

Felnőtt női csapatunk, immáron harmadik éve szerepel a strandlabdarúgó szakág, NB1-es bajnokságában. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a bennmaradás kivívása volt a fő cél a kilenc csapatos mezőnyben.

A bajnokság két hétvégén keresztül, Balatonlellén zajlott, ahol a mai nappal zárultak a küzdelmek.

Finoman fogalmazva is izgalmas “matekozás” ment. Csapatunk a hétvégi négy mérkőzését egyaránt megnyerte, így végig harcban volt a második hely megszerzésére.

Bár a bravúr nem sikerült és a dobogóról a gólarány miatt lemaradtunk, a csajok így is történelmi sikert értek el, hiszen a negyedik helyet szerezték meg. Ilyen előkelő helyet még sosem végzett az egri női csapat, így a 2023/2024-es, történelmi női évad lezárása tökéletesen, egy újabb rekorddal sikerült!

A hétvégi mérkőzések:

Eger – Nagykanizsa = 6:2
Eger – Máltai SE = 8:1
Eger – Metis = 4:3
Eger- Bp. Honvéd = 5:0

Csapatunk a második legtöbb gólt szerezte a bajnokságban.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Méltó lezárása volt a mögöttünk hagyott évnek – ami az egri, női foci legsikeresebb éve volt és jópár évig nem is biztos, hogy megtudjuk ismételni. Csak titkon reménykedtünk valami jó eredményben, de a lányok felülmúltak minden várakozást. Természetesen a szakmai célok mellett, nagyon fontos szerepe van a bajnokságnak a csapatformálásban is, amit jól bizonyít, hogy a kijelölt 15 fős keret mellett, az abból kimaradók közül 3-4 játékos mindig eljött szurkolni. Büszke vagyok a csajokra és köszönjük a klub támogatását, hogy ismét részt vehettünk a bajnokságban.”

fotók: MLE facebook oldal

Vélemény, hozzászólás?