U9: Évértékelő

Az U9-es csapat egy váratlan helyzetnek köszönhetően, gyors átalakuláson ment keresztül, hiszen Hegedűs Zsolt vette át az együttes irányítását, akinek Juhász Gergő segített.

A játékosok, a stáb és a szülők is remekül alkamazkodtak a változáshoz, az új impulzushoz, hiszen folyamatos fejlődésen esett át a brigád.

Hegedűs Zsolt vezetőedző évértékelője:
“Edzői pályafutásom egyik legnehezebb éve volt a mostani . Szeptemberben úgy alakult, hogy év közben kellett korosztály váltanom. Györök Tomi és Vitanyi Laci kérésére vettem át, az U9 fiú korosztályt. Nagy váltás volt, hiszen U16 lányokat edzettem előtte. Nem volt könnyű döntés, de úgy gondolom jól sikerült. Egy olyan korosztályt kaptam, ami nem volt előtte ismeretlen számomra, ennek ellenére nekem is vissza kellett szoknom a kicsikhez és persze nekik sem volt könnyű, hiszen év közben érkezett egy másik edző. Nem volt kérdés már az első perctől sem mit szeretnék, amit a szülőknek és a gyerekeknek is elmondtam. Rend, munka és alázat. Ha ezek megvannak lehet fejlődni. A gyerekek teljes mértékben megértették ,mit szeretnék. Az első egy hónap összeszokása után, egyre inkább a munkával tudtunk foglalkozni. Azt gondolom nem az én tisztem eldönteni fejlődtünk-e idén, de ha valaki megkérdez mindenképpen az a válaszom igen, nem is keveset, egyre jobban néz ki a korosztály, de van még bőven hova fejlődni. Jó képességű gyerekek alkotják a keretet, de fizikalisan nagy lemaradásunk van az elithez képest. Ezt viszont egész évben próbáltuk kompenzálni azzal, hogy focizni akarunk. Nem engedtem labdákat elrúgni, végig azt erőltettük bármit is tesznek lehet az jó vagy rossz tudják, hogy miért teszik. Mert akkor gondolkoznak, és attól fejlődnek. Próbáltuk már, hogy az egyéni játék fejlesztése mellett megjelenjen az összjáték. Talán a legnagyobb fejlődés az ellenfél letámadásaban látszódott. Rengeteg labdát szereztünk a támadó harmadban és rettentő kemények is voltunk. Nagyon szeretem a fiúkban és lányokbak ezt a kellő agresszívitást. Amiben sokat kell fejlődnünk, az mindenképp a gondolkodás gyorsasága. Összességében nagyon elégedett vagyok, nem csak a gyerekekkel, hanem a szülőkkel is, hiszen remek kis közösség alakult ki. Nélkülük mit sem ér ez az egész. Az ő támogatásuk talán a legfontosabb.”

Vélemény, hozzászólás?