NŐI FUTSAL: Elfogadták a nevezésünket az NB1-re

Női futsal csapatunk az elmúlt szezonokban az NB2-ben szerepelt, majd a tavalyi szezonban a bajnokságot megnyerve, a nagydöntőt is sikerrel vette, ezáltal kiharcolta az első osztályú szereplést.

Mindez csodálatos és sporttörténelmi tett volt, azonban rengeteg munkát is indított el, hiszen sok olyan követelménynek kellett megfelelni, ami újdonság volt a klub életében!

A feljutást követően a klub vezetése egyértelműsítette, hogy szeretnénk vállalni az első osztályú tagságot. Ezt követően egy gyors jogi procedúra után sikerült a hátteret maradéktalanul megteremteni. Mindezek mellett az első osztályú klubok hozzájárulását is kérnünk kellett, hiszen Egerben jelenleg nincs olyan csarnok, amit az általunk kívánt időpontokban szabadon használhattunk volna. Szerencsére a klubok is partnerek voltak, így minden akadály elhárult és nevezésünket betudtuk nyújtani, melyet a mai napon a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága el is fogadott.

Klubunk még egy nagy projektbe fogott bele Eger MJV-vel közösen, ami a fentiek tükrében elengedhetetlen – ott döntés későbbre várható.

A női felnőtt együttes a strandlabdarúgás után, immáron futsalban is első osztályú. A futsal NB1-es csapatunk hazai mérkőzései, a tiszafüredi Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidő Központban játsza, ahol a szurkolók és a város is befogadta a csajokat.

A csapat vezetőedzőjét kérdeztük a célokról és az esetleges igazolásokról.

Dr. Vitányi László vezetőedző várakozása:
“Óriási volt az öröm a bajnoki cím és feljutás kiharcolását követően, de nagyon kemény munka várt még ránk a háttérben. Köszönet Farkas Balázsnak, aki mindenben támogatott minket, de köszönet illeti Harmati Pétert és az office-ban dolgozókat is, hiszen precíz és gyors munkát végeztek. A nyolc csapatos bajnokságban a hét másik klub is partner volt, így a hazai pályánk is megoldódott – a hosszú távó megoldás tekintetében nagyon bízunk egy folyamatban lévő projekt megvalósulásában. A csapat előtt kettős cél fogalmazódott meg. Első és legfontosabb, hogy szeretnénk megőrizni a helyünket az első osztályban, ami nem lesz egyszerű, hiszen ez már a nagyok játszótere és a bajnokság végén szintén rájátszás dönt mindenről. A másik cél, hogy szeretnénk játékosokat eljuttatni a válogatott keretbe, mert úgy gondolom, hogy több hölgyikében is benne van a lehetőség, azonban eddig a másodosztály miatt erre nem volt lehetőségük. Több játékos is szeretett volna hozzánk igazolni, de mi azoknak adjuk meg elsődlegesen a lehetőséget, akik kiharcolták a feljutást, valamint a futsal csapatban történő szereplés feltétele, hogy nagypályán is nálunk kell játszani – ezt pedig nem vállalta néhány játékos. Fentiek tükrében egy-két új arc várható az együttesben.”

A bajnokság előreláthatólag szeptember elején indul.

Vélemény, hozzászólás?