NŐI SZEKCIÓ: Válogatott meghívók érkeztek

A leány utánpótlás korosztályokban meglehetősen régen kaptunk az MLSZ által küldött, országos válogatottba szóló meghívót!

Ami az elmúlt időszakban nehezen ment, az új esztendőben máris pozitív fordulatot vett, hiszen az LU15-ös válogatott augusztusi edzőtáborába három egri játékos került meghívásra. A korosztályos válogatott szövetségi edzője Csengeri Lilinek, Pifku Noéminek és Németh Kirának postázta a hivatalos kikérőt.

Viszonylag hosszú böjtölést követően kaptuk ismét megtisztelő felkérést, hiszen a mögöttünk hagyott bajnoki évben az LU14-ben és a SOCCA válogatottnál vették számításba játékosainkat. Klubunk női szekciójának egyik alap célkitűzése, a korosztályos (LU15, LU16, LU17, LU19) válogatottakba történő játékos delegálás, majd akadémiára vagy első osztályú klubba történő irányítás. Óriási öröm, hogy az első kerethirdetésnél máris számításba vették az egri hölgyeket.

Mindhárom játékos 2010-es születésű és csak a klubunk színeiben szerepeltek eddig. Ez sajnos változni fog a nyár után, hiszen Kira, a Puskás Akadémiánál folytatja pályafutását – de most még egri játékosként került beválogatásra.

Dr. Vitányi László szakágvezető értékelése:
“Nagyon boldogok vagyunk a három lány meghívása okán, hisz mindannyian nálunk tanulták a focit, így teljes mértékben az egri klub, az egri edzők sikere is a beválogatásuk. Külön örülünk, hogy a három játékossal, az egyik legtekintélyesebb kontingens leszünk a korosztályos válogatott edzőtáborában. Eltökélt célunk, hogy a négy korosztályba folyamatosan tudjunk adni játékost az összetartásokra, hiszen azt gondolom, hogy a mi szintünkön a fölfelé áramoltatás mellett, ez az egyik fő célkitűzés, motiváció. Boldog vagyok, hogy az MLSZ figyelembe vette a klubnál folyó munkát és elérte, hogy minden edzőnk újra mosolyogjon a női szekcióban. Izgatottan várjuk az összetartást és az előttünk álló bajnoki évadot, hiszen a magasabb korosztályba és futsalban is szeretnénk játékost delegálni a magyar csapatba.”

Gratula csajok, hajrá magyarok!!!

Vélemény, hozzászólás?