NŐI NB2: Kiváló helytállás élvonalbeli ellenfelünknél

Női NB2-es labdarúgó csapatunk a felkészülés első részének zárásaként, megkezdte gyakorló mérkőzései sorát. A kassai vendégjáték után, ismét idegenbe látogatott a csapat. Ezúttal Üllőre volt hivatalos, ahol az egyik meghatározó klub, az Astra látta vendégül.

Ellenfelünk az első osztályban szerepel és az elmúlt bajnokságban a középmezőnyben végzett. Csapatunk a tőle megszokott játékot vitte a pályára, aminek eredményeként már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, azonban Pintér Petra lövését óriási bravúrral védte a hazaiak kapusa, míg Végh Katalin ziccerben az oldalhálóba lőtt. Ezt követően váratlanul vezetést szerzett az Astra egy kipattanó labdából. A szünetig hasonlóan folytatódott a játék, irányítottunk, helyzeteket sikerült kialakítani, majd egy újabb kavarodás után növelte előnyét az élvonalbeli együttes. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, de találatot már egyik gárda sem ért el, így két gólos vereséget szenvedtünk, ami az eredmény tekintetében is, de a mutatott játékban mindenképpen óriási siker.

Több meghatározó játékosunk is a padon kezdett, a kezdőben pedig hat U19-es játékos kapott helyet. Az egész csapat remekül játszott, sikerült az osztálykülönbséget eltüntetni, azonban bőven megmutatta a derbi azt is, hogy miben vagyunk lemaradva.

A mérkőzésről az Astra remek fotókat készített, melyet belépést követően ITT lehet megtekinteni.


ASTRA HFC – EGER SE = 2:0 (2:0)

ASTRA:
Halla Petra – Kós Petra, Antalicz Alexandra, Tatai Krisztina, Kirschner Kamilla, Szennai Tímea, Vidács Krisztina, Csolti Réka, Balogh Orsolya, Simon Franciska, Szakonyi Emese, Gelb Mónika
Cserként pályára lépett: Gabona Laura, Angyal Dorottya, Farkas Lili.
EGER
:
Andor T. – Pócs R., Végh D., Végh K., Veres V., Kota Sz., Fazekas V., Pintér P., Kovács N., Jakab Zs., Bukta N.
Csereként pályára lépett: Bognár Zs., Bederna B., Víg K., Bíró P., Kóka B., Ramor K., Libertényi A., Nagy D.


DOMBÓ JÁNOS
, az Astra vezetőedzőjének értékelése:

“Egy nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk az ügyes, jól felkészült Eger csapata ellen. Az átlagosnál több edzőmérkőzést is játszunk a felkészülési időszakban, amelyeken teszteljük a játékosainkat, keressük a legerősebb tizenegyet, de betegségek és kisebb sérülések is nehezítik a dolgunkat. Ez a mérkőzés volt a negyedik felkészülési mérkőzésünk, amelyen már több játékosunk is pályára tudott lépni, olyanok is, akik eddig kevesebbet, vagy egyáltalán nem tudtak még játszani. NBII-es ellenfelünk a felkészülésünk ezen szakaszában egy remek ellenfél volt számunkra, hiszen meg tudta nehezíteni a dolgunkat, látjuk, hogy miben kell még előrelépnünk a bajnoki rajtig, így részünkről nagyon hasznos állomás volt ez a találkozó.”

DR. VITÁNYI LÁSZLÓ vezetőedző értékelése:
“Egy remek felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, ahol a saját játékunkat tudtuk játszani. Helyenként még irányítani is sikerült a meccset és örülök, hogy erőnlétben is bírtuk a tempót. Ezek a mérkőzések adnak erőt a lányoknak, hogy talán nem olyan rossz ez az út és a megerősödött bajnokságban is harcban lehetünk az érmes helyekért. A felkészülés egyik szakaszát lezártuk, a következő héten többen négy, de az utánpótlás korú játékosok öt mérkőzést játszanak, ez lesz a következő etap. A pályára lerakott teljesítmény miatt büszke vagyok, jó hírét vitték a hölgyemények az egri focinak.”

A csapat a hét első felében két mérkőzést is játszik. Kedden az ukrán FC Minaj csapatát fogadják Egerben 18:00 órától, míg szerdán az FTC LU19-es együttesével mérkőznek meg Mezőkövesden 17:00 órai kezdettel.

Vélemény, hozzászólás?