Leány U16-os korosztályú együttesünk új edzőpárossal látott neki a következő bajnoki évadra, hiszen Szivósné Bozsó Renáta és Nagy Barbara felel az együttesért. Szinte teljesen új együttest kell gyúrni a két edzőnek, ami egy szép feladat.

Az együttes a már “megszokott” partneri mérkőzésen lépett először pályára, amely ezúttal az idegenbeli, 1. FC Kosice elleni mérkőzést jelentette. Évek óta mérkőzünk meg a szlovák csapattal, hiszen remek erőfelmérő. A lányok a július végén megrendezett mérkőzést megelőzően, csak néhány edzésen vettek részt, az érdemi munka most kezdődött.

Rekkenő hőségben léptünk pályára, de sajnos a játékvezetés minősége semmilyen sportrendezvényen nem lenne megfelelő. Azon túl, hogy valóban tizenkettedik játékosa volt a vendéglátóknak, sajnos sikerült egy felkészülési mérkőzésen elvenni a lányok kedvét. Ettől függetlenül voltak a mérkőzésnek jó pillanatai, mikor nem volt oka közbeavatkozni és ekkor azért látszódott, hogy a csapatunkban vannak lehetőségek, de az is tény, hogy a hazaiak között volt néhány igazán kifejezetten, ügyes játékos.

A lányok elfáradtak és túl vannak az első mérkőzésen – ez a következtetés.

Szivósné Bozsó Renáta vezetőedző értékelése:
“Felkészülésünk első hetén Kassára utaztunk edzőmérkőzésre. Szerencsénkre bő a keretünk így a 8-10 táborozó illetve nyaraló hiányzónk ellenére is, 15 fővel érkeztünk. Egy igazán jó ellenféllel találkoztunk, akik techikailag és sebességben is jobbak voltak. Az eredmény másodlagos, kolleganőmmel ismerkedünk a csapattal, de a minősíthetetlen játékvezetés elkeserítő volt.”

A csapat legközelebb 2024. augusztus 11-én, a Hatvan ellen lép pályára.

A kassai, LU16-os mérkőzést követően felnőtt együttesünk is pályára lépett, ahol Pintér Petra korai góljával vezetést szereztünk, majd egy ritkán látható gyöngyőrű táamdás végén Víg Klaudia mesteri gólt szerzett – azonban a játékvezető ténykedése miatt a mérkőzés idő előtt véget ért. A hazai együttes elnézést kért, biztosított minket arról, hogy elhatárolódnak a játékvezetőtől és bíznak benne, hogy partneri kapcsolatunk fennmarad.

A csapat összeállítása az alábbi volt:
Andor T. – Pócs R., Végh D., Végh K., Ramor K., Kota Sz., Kóka B., Pintér P., Bíró P., Víg K., Bukta N.
cserék: Bognár Zs., Pifku V., Fazekas V., Libertényi A., Nagy D., Csengeri L.

Vélemény, hozzászólás?