NŐI NB2: Csengeri Lili góllal debütált a nemzetközi mérkőzésen

Női NB2-es labdarúgó csapatunk, az ukrán FC Minaj csapatát látta vendégül. Az ukrán csapat magas játékerőt képvisel és Kisvárdán edzőtáboroznak, így érkezett a megkeresés. Bár a múlt hét végén kértek fel minket a mérkőzésre, elvállaltuk, hiszen egy jó ellenfél ellen tudtunk játszani.

Több hiányzó is szerepelt a maródiak listáján, de a mérkőzés érdekessége volt, hogy kezdőként debütált a felnőtt csapatban, a mindösszesen 13 esztendős tehetségünk, az LU15-ös válogatottba meghívásra kerülő, Csenger Lili. A játékos a teljes felkészülést a felnőtt együttessel hajtotta végre és bár a bajnoki mérkőzésen életkora miatt még nem léphet pályára, a szakmai vezetés szerette volna látni, hogy hol áll jelenleg.

Magas intenzitásban és kemény test-test elleni játékkal kezdődött a mérkőzés, ahol magunkhoz vettük az irányítást. Mintaszerű támadás végén Bukta Nikolett ugratta ki a védők között belépő Csengeri Lilit, aki higgadtan a hálóba helyezett – így góllal mutatkozott be a felnőtt együttesben, ráadásul a szép számú hazai közönség lelkesen meg is ünnepelte.

A gólt követően továbbra is támadásban maradtunk, a találathoz legközelebb Pintér Petra lövésénél voltunk a gólhoz – azonban a balos bomba a lécen csattant. Egy szabadrúgást követően a vendégek egyenlítetttek, majd egy rossz hazaadást lefüleltek és megfordították az állást.

A második játékrész elején ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, azonban ellenfelünk egy les szituációt követően hevesen reklamált, majd egy fault esetnél a vezetőedző lehívta pályáról csapatát, így a mérkőzést nem tudtuk befejezni.

EGER SE – FC MINAJ = 1:2 (1:2) – félbeszakadt az ötvenedik percben
gól: Csengeri Lili

EGER:
Bognár Zs. – Pócs R., Végh D., Végh K., Veres V., Kóka B., Nagy D., Pintér P., Ramor K., Bukta N., Csengeri L.
csereként pályára lépett: Gyöngy G., Bederna B,, Fazekas V., Szivósné B. R., Pifku V.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Egy rendkívül erős és jó csapatot láttunk vendégül, akik meglátásom szerint az elmúlt mérkőzés óta sokat fejlődtek. A meccs elérte volna célját, hiszen magas iramban zajlott. Sajnálom, hogy kollégám egy ítéletet követően így döntött, így kicsit rossz szájízzel kellett bevonulnunk. Haladunk tovább, mert a mai mérkőzés is rávilágított, hogy sok még a teendő.”

A csapat legközelebb a mai napon, azaz 2024. augusztus 07-én 17:00 órától lép pályára Mezőkövesden, ahol az FTC U19-es együttesel esz az ellenfél.

Vélemény, hozzászólás?