NŐI NB2: Nyögvenyelős továbbjutás a Magyar Kupában

Női labdarúgó csapatunk, egy meglehetősen kemény felkészülésben van benne, melyhez a mai napon megkezdődtek a Simple Magyar Kupa küzdelmei is. A szakmai stáb már jó előre jelezte a lányoknak, hogy felkészülési mérkőzésként tekint a kupa első (és ha lesz második) fordulójára, így az erőnléti részt nem befolyásolja.

A héten a negyedik mérkőzésükre készültek a csajok, ami az edzések mellett meglehetősen nagy terhelés volt számukra, így eléggé tompán álltak bele, az idegenbeli, Kolorcity Kazincbarcika SC elleni kupameccsbe. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhező el.

Bár, a derbi elején kialakított enyhe mezőnyfölényünket sikerült a mérkőzésen végig megtartanunk, összességében a hazaiak is teljesen megérdemelten juthattak volna tovább. Az első negyedóra végén Jakab Zsófia találatával szereztünk vezetést, amit egy remekül végig vitt kontrával egalizáltak a borsodiak. A második játékrész is hasonlóan telt: labdát birtokoltunk, de igazi átütőerő nem volt a játékban – mígnem egy rossz hazaadást követően a hazaiak szemfülességüknek köszönhetően megszerezték a vezetést.

Innentől kezdve mindent egy lapra tettek fel a csajok, ezáltal hatalmas területeket hagyva maguk mögött, amiket kihasználva, a gyors kontrákból kétszer is lezárhatta volna a meccset a KBSC. Azonban egy kapu előtt kavarodásnál kézzel mentettek az utolsó pillanatban, majd a jogosan megítélt büntetőt Pintér Petra értékesítette – így következhetett a büntetőpárbaj, ahol nekünk sikerült többet értékesítenünk, így továbbjutottunk.

A második fordulóban a Nyíregyháza érkezik Egerbe egy hét múlva.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“A csapatnak a negyedik mérkőzése volt a héten és még holnap is vár a többségre így, ezért eléggé fásultan érkeztünk meg. A fejben is meglévő fáradtság, a megoldásokon látszott leginkább, nagyon akadozott a gépezet. A második félidőben a hazaiak két ziccerükből eldönthették volna a továbbjutást, ami nem sikerült nekik. A büntetőpárbajból pedig most mi jöttünk ki jobban. Nagyon rosszul nézett ki ez a meccs, de még mindig nem a frissítés részénél vagyunk, így ugyanerre számítok a jövőhéten is.”

A csapat a Simple Kupa második fordulójában, a Nyíregyháza Spartacus csapatát látja vendégül – időpont később.

Vélemény, hozzászólás?