NŐI FUTSAL: Második hely a Thelena Kupán

Az NB1-es futsal bajnokságra hangolódó női csapatunk, egy színvonalas, meghívásos tornán szerepelt. Az immár hagyományosnak számító XXI. Ritalia Thelena Kupa mérkőzéseire, Tolnán került sor.

A legjobb három magyar csapatból kettő is pályára lépett, a 2X15 perce mérkőzéseken, az utolsó pillanatban a DVTK-Vénusz lemondta a szereplést.

Csapatunk az első mérkőzésen a tavalyi NB1 hatodik helyezettjével, a Csepellel mérkőzött meg és nyert. A második derbin a kupagyőztes, bajnoki harmadik DEAC következett, ahol a hajduságiak nagy csatában végül két gólos győzelmet arattak ellenünk. Ezt követően a hazai, ezzel együtt a bajnoki ezüstérmes Tolna csapata következett, remek játékkal két gólos előnyre tettünk szert, de a rutinos hazaiak nyolc másodperccel a vége előtt egy figurából egyenlíteni tudtak. Az utolsó forduló tétje az volt, ha megverjük a másodosztályú Veszprémet, akkor ezüstérmes pozícióban zárhatunk.

Csapatunk behúzta és ezzel óriási meglepetést okozva a honi futsal társadalomnak a második helyre futott be.

Csapatunk egyéni díjjal is gazdagodott, hiszen a torna legjobb játékosa Végh Katalin lett.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Örülünk a meghívásnak és örömmel utaztunk el, hiszen a honi élvonal több csapatát is testközelből láthattuk. Elképesztő siker a második hely, azonban bőven a helyén kell kezelni a dolgokat. A lányoknak látniuk kell, hogy van a csapatban potenciál, de ehhez még többet kell dolgozni, mert ez már a nagyok játszótere és pillanatok alatt változhat a játék képe. Jól szolgálta a felkészülésünket a kupa és köszönjük a meghívást.”

A csapat az NB1 első fordulójában 2024. szeptember 08-án 17:00 órakor, a bajnoki ezüstérmes, egyik legerősebb magyar női csapathoz, az idei bajnokság egyik esélyeséhez a Tolnához látogatnak.

Vélemény, hozzászólás?