NŐI FUTSAL: Felnőtt válogatott meghívó érkezett!!!

Női futsal csapatunk az elmúlt bajnoki évadban a másodosztályt megnyerve jogot szerzett az első osztályú indulásra! A klub vezetése támogatta a lányokat és megteremtette az induláshoz való feltételeket. A bajnokság egy hét múlva kezdődik. Csapatunk elkezdte a felkészülést az NB1-re, illetve edzőmérkőzésen és a Thelena Kupán is pályára lépett.

A magyar női futsal válogatott a FIFA honlapja szerint, jelenleg a 46-ik helyet foglalja el a világ csapatai között. A válogatott az októberi világbajnoki selejtezőkre készül, ahol a bosnyák (63. helyezett), a norvég (16. helyezett) és a horvát (57. helyezett) válogatottal fog megmérkőzni, az egy továbbjutó helyért.

A női válogatott az első összetartását az előttünk álló hétvégén tartja. Azt tudtuk, hogy több játékosunkat is érdeklődéssel figyeltek az első osztályú klubok tavaly (ahogy a SOCCA válogatott is), azonban derült égből villámcsapásként érkezett egy remek hír!

Az első NB1-es bajnoki előtti összetartásra, az elmúlt évad NB2-es gólkirálynőjét, klubunk játékosát, Pintér Petrát is meghívta a szövetségi kapitány. A klubunkhoz érkező kérést a vezetőség akceptálta, a játékost a válogatott összetartására elengedte – így a hétvégi salgótarjáni rajtról igazoltan fog hiányozni.

Klubunk női szakágának újkori történelmében több utánpótlás válogatott meghívó érkezett eddig az MLSZ részéről, azonban most először kaptunk felnőtt válogatott meghívót! Természetesen bízunk benne, hogy a játékos megragad a keretben és az első fordulók után további egri játékosok is szerepelni fognak a névsorban.

Pintér Petra játékos így értékelte a meghívót:
“A héten meghívótt kaptam a futsal valogatottba, ami nagyon nagy örömet okozott! Sajnaálom, hogy a klubomat a Salgótarjan elleni bajnokin így nem tudom segiteni, de nagy izgalommal eé várakozással állok a hétvégi válogatott összetartáshoz és mindenképpen bizonyitani szeretnék, jóhírét vinni az Egernek!

Dr. Vitányi László vezetőedző véleménye:
“Természetesen nagyon örülünk a meghívónak és büszkék vagyunk – még úgy is, hogy most Petra nem tud pályára lépni a nagypályás csapatban. Mikor másfél évvel ezelőtt hozzánk igazolt egy tervet vázoltunk fel részére mind nagypályára, mind futsalra. Örömmel tölt el, hogy klubunk ezt tudta tartani, azonban elvitathatatlan, hogy mindehhez szükség volt a játékos korábbi klubjaira, a mostani csapattársaira és a játékos folyamatosan javuló hozzáállására, munkájára. Nem titkolom, hogy szeretném, ha 2-3 játékosunk lenne folyamatosan a válogatott látókörében.”

A magyar válogatott a mai napon vonult edzőtáborba, melyet vasárnapi felkészülési mérkőzéssel zár le. Az összetartás Budapesten lesz.

Vélemény, hozzászólás?