NŐI NB2: Kezdődik a bajnokság

Női NB2-es labdarúgó csapatunk hosszú felkészülésen van túl, melynek keretében volt egy intenzív időszak, amikor napi két edzésen vettek részt a lányok.

A bajnokság előtt két kupamérkőzést is játszottak az egri hölgyek, azonban egyiket sem tudták megnyerni (bár az első fordulóban büntetőkkel továbbjutottak), így kíváncsian várjuk, hogy sikerült-e a csapatot egyenesbe hozni.

Az első fordulóban több hiányzóval is számolnunk kell, hiszen a műtét után lábadozó Dr. Borosi Dorina, Kóka Jázmin, Libertényi Adél, Varga Janka mellett, frissen szerzett sérüléssel bajlódik Kovács Nelli és Veres Vivien is, míg a csapatkapitány Bíró Petra játéka csak közvetlenül a bajnoki előtt dől el. A felsorolt játékosok mellett még lesz egy jelentős hiányzója a csapatnak, akiről későbbi cikkünkben számolunk be.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy nyári érkezőnk Ramor Korinna néhány nappal ezelőtt kéréssel fordult a vezetőséghez, melyet a klub akceptált, így a játékos a szlovák első osztályú KFC Komárno csapatához igazolt – értelemszerűen rá sem számíthatunk.

Az előjelek nem kedvezőek, ráadásul a ‘tarjániak megerősítették keretüket, így mindent bele kell adni, ha három ponttal szeretnénk kezdeni a szezont.

Az aktuális állapotról a csapat meghatározó játékosát, Kota Szabinát kérdeztük.

Kota Szabina játékos várakozása:
“Összességében a felkészülésünk jól sikerült, nagy létszámban jelen voltunk az edzéseken, erőnlétben összeszedtük magunkat, és az edzőmeccseink számát illetve minőségét tekintve is sikeresnek mondhatom az alapozó időszakot. Személy szerint én úgy gondolom, hogy a Fradi ellen hoztuk a legjobb formánkat, de az NB1-es Astra ellen is sikerült egyenrangú ellenfeleknek lenni, ami biztató az egész csapat számára a bajnokságot tekintve. A kupa meccsekről ezt már nem tudom elmondani, ami sajnos a második forduló után véget is ért számunkra. Nem hoztuk a megszokott játékunkat, dekoncentráltak voltunk, nem működtünk jól csapat szinten. Bízom benne, hogy a hibáinkból tanultunk és a bajnoki mérkőzéseken mindenki kellően éles lesz az adott feladathoz. A szombati meccs jó alkalom lehet ezt megmutatni Salgótarján ellen, hiszen ha az edzésen gyakoroltakat nagy arányban tudjuk alkalmazni, akkor egy sok gólos mérkőzésre számítok és három pontra, ami közelező a kitűzött célunkhoz.”

A lányok 2024. augusztus 31-én 12:00 órától fogadják a Salgótarján csapatát a Felsővárosi Sporttelepen.

Vélemény, hozzászólás?