U13: Lejátszottuk az utolsó felkészülés mérkőzésünket

U13-as labdarúgó csapatunk a felkészülési időszak hajrájához érkezett. Ennek keretében az utolsó edzőmérkőzésükön léptek pályára, a Salgótarján vendégeként.

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott. Csapatunk a szélső labdakihozatalt gyakorolta és az ebben bekövetkezett hibák okán a hazaiak ezen a területen tudtak néhányszor mögénk kerülni. Az egyéni hibák megbosszulták magukat és végül vereséget szenvedtünk.

SBTC U13 – EGER U13 = 3:1

Káplár Tamás vezetőedző értékelése:
“A heti célként megjelenő letámadásaink többször sikerültek még úgy is, hogy valójában egy edzést tudtunk rászánni a dolgokra. Éppen emiatt nem voltak felkészítve a gyerekek teljes mértékben a különböző változókra, ezért könnyen zavarba jöttünk egy mélységbe beinduló szélső védő láttán. A labdaszerzés alapjait sikerült átadni, mindent megtanulni, ezek alkalmaznása viszont hónapok kérdése lesz. Az elmúlt időszakban sokat foglalkoztunk a labdakihozatalokkal, amik szintén sikeresen össze jöttek. Leginkább a szélső védőkön keresztül tudtuk kihozni a labdát, a középső zónában azonban nem voltunk eléggé kreatívak. A helyzetkihasználás egyik oldalon sem volt hiánytalan, de mindenből tanulunk.
A csapat egyik legjobb teljesítményét az egy évvel fiatalabb Tózsa Botond nyújtotta, aki a következőket mondta a meccs után: ” Jó volt, de lehetett volna jobb is sokkal. Keményebben kellett volna odatennünk magunkat. Párharcokban jobb volt az ellenfél, illetve a labda birtoklásban is. Ezekben fejlődnünk kell.”

A csapat legközelebb már bajnoki mérkőzésen lép pályára, melynek keretében 2024. augusztus 31-én 10:00 órától a Sajóvölgye Focisuli együttesét fogadja a Felsővárosi Sporttelepen.

Vélemény, hozzászólás?