LU19: Idegenbeli bravúr az első fordulóban

Leány U19-es együttesünk az első fordulóban Debrecenbe, a DVSC-DEAC csapatához látogatott. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Nem ígérkezett könnyűnek a túra, hiszen a hajduságiak az elmúlt szezonban a harmadik helyen végeztek, hazai pályán mindösszesen egy vereséget szenvedtek. Csapatunk a felkészülés során nem tudott mérkőzést nyerni, ráadásul három alapember sem léphet pályára hosszú ideig, hiszen Polányi Petra a Puskáshoz igazolt, a csapatkapitány Varga Janka műtét után lábadozik, míg a kapus Andor Teodóra a futsal szereplés miatt nem léphet pályára az LU19-es bajnokságban. Mindezek mellett két sérült is helyet kapott a keretben, akik közül az egyik végül nem tudott pályára lépni.

Az első félidőben ettől függetlenül jól játszottak a lányok, sorra dolgozták ki a helyzeteket, három kapufát is elértünk – azonban csak az utolsó pillanatokban tudtunk előnyt szerezni.

A félidőt követően rövid mezőnyjáték után a hazaiak kerültek fölénybe, ekkor ők is értek el kapufát. Az utolsó negyedórára ismét átvettük az irányítást és Jakab Zsófia extra egyéni megoldásból, valamint egy mintaszerű támadás végén Bukta Nikolett góljával végülis fölényes, három gólos győzelmet arattunk.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Értelemszerűen más célokkal vágunk neki a bajnokságnak, mint a tavalyi eredményünk, de az tény, hogy szeretnénk a dobogó környékén végezni. Örülök, hogy egy rangadót idegenben tudtunk megnyerni. Le a kalappal a lányok előtt, hogy fegyelmezettek voltak és a nehezítő tényezők ellenére is begyűjtöttük a három pontot.”

A csapat legközelebb szintén egy rangadót játszik, 2024. szeptember 15-én 14:00 órától a Nyíregyháza Spartacus csapatát látja vendégül.

Vélemény, hozzászólás?