NŐI FELNŐTT: Elkezdődik az NB1

Női felnőtt csapatunk az előttünk álló hétvégén megkezdi a jelentős terheléssel járó sorozatát. A felnőtt NB2-es labdarúgó bajnokságban szombaton a Kecskemét otthonába látogatunk, míg vasárnap szintén idegenben lépnek pályára a csajok, az NB1-es futsal bajnokság rajtján a Tolna lát minket vendégül.

Nagypályán győzelemmel rajtoltunk, azonban egy rendkívül nehéz bajnoki előtt állunk, mert a Kecskemét remek utánpótlás nevelő műhely és évek óta uralják a régiójuk leány labdarúgását.

Futsalban a tavalyi ezüstérmes Tolna-Mözs csapatához látogatunk. Esetleg, ha valakinek ez a mondat kevés lenne az erőviszonyok érzékeltetésére, akkor még annyit hozzáteszünk, hogy a jövőhéten kezdődő női futsal válogatott összetartására négy tolnai játékos kapott meghívót – azaz lesznek olyan pillanatok, amikor szinte a magyar válogatott ellen kell helytállnunk.

Hiányzónk is bőven akad, hiszen az immáron tartós lábadozók mellett (Dr. Borosi Dorina, Kóka Jázmin, Varga Janka, Libertényi Adél) nem számíthat a szakvezetés Veres Vivien, Jakab Zsófia, Bederna Benita és Kovács Nelli játékra, míg Pintér Petra játéka sérülése okán kérdéses.

A csapat kapitányát kérdeztük az előttük álló feladatokról.

Bíró Petra csapatkapitány várakozása:
“A múlt héten elkezdődött a nagypályás bajnokság, illetve vasárnap rajtol a futsal is. Személy szerint nagyon bizakodó vagyok mindkét pontvadászatot illetően, már július közepétől elkezdtük a felkészülést, fizikálisan biztos vagyok benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt. A futsalt illetően, a Thelena Kupa egy jó bemutatkozás volt az NB1-es csapatok részére, úgy gondolom, hogy fogunk tudni meglepetést okozni. Sajnos ezek mellett vannak olyan tényezők, amik megnehezítik a dolgunkat, mint például, hogy sok sérültünk van, mindez érződik az öltözőben és a pályán is. Ettől függetlenül a hétvégétől győzelmet várok mindkét mérkőzésen és legfőképp azt, hogy mindezt a saját játékstílusunkkal tudjuk majd megtenni.”

A csapat 2024. szeptember 07-én 15:00 órától Kecskeméten, míg 2024. szeptember 08-án 17:00 órától Tolnán lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?