NŐI FUTSAL NB1: Bemutatkoztunk az élvonalban

Női futsal csapatunk, a klub fennállása során először jutott fel az Nb1-es bajnokságban, amely a hétvégén kezdődött el. Első ellenfelünk a tavalyi szezon bajnoki ezüstérmese és kupadöntőse, a Tolna-Mözs együttese volt. A részletes jegyzőkönyv ellenfelünkre kattintva érhető el.

A hazai csapat erejéről a fenti eredménysor mellett mindent elárul az a tény, hogy a bajnoki előtt díjátadásra került sor, ahol az MLSZ három elismerést adott át a tolnaiak részére a 2023/2024-es bajnoki szezon alapján. Ellenfelünkhöz került a “Legjobb kapus” (Deczki Vanda), a “Gólkirálynő” (Folk Zsuzsanna) és a “Legjobb edző” (Reveland Zoltán) különdíj. Mindezek mellett a ma kezdődő válogatott összetartásra négy tolnai játékos kapott meghívót a szövetségi kapitánytól.

A lányaink az első félidőben túlzottan is tisztelték a fenti eredménysort és mélyen tudásuk alatt szerepeltek, aminek köszönhetően három gólos hátránnyal vonultunk az öltözőbe. A második félidőben már bátrabban játszottunk, több remek támadást végig vittünk és egy szépségdíjas támadásból az első NB1-es gólunkat is megszereztük, azonban mindezek mellett magabiztos hazai siker született.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Hosszú, kanyargós út végén egy másik út elejére értünk. Bemutatkozhattunk az élvonalban, bár abban teljesen biztos vagyok, hogy nem az igazi arcunkat mutattuk. A hiányzóink ellenére is jobb, magabiztosabb játékot vártam a lányoktól, a fegyelmezetlenségből kapott gólok pedig rendkívül bosszantóak. Gratulálok a tolnaiaknak az elmúlt szezon remek szerepléséhez, a díjakhoz és a megérdemelt győzelmükhöz is.”

Csapatunk legközelebb 2024. szeptember 20-án 18:30 órától Tiszafüreden fogadja a DEAC csapatát. A debreceni egylet a fentebb említett válogatott összetartásba hat (plusz kettő tőlük külföldre igazolt) játékost ad, a tavalyi kupadöntőben felülmúlta a Tolnát és az elmúlt négy bajnoki szezonban háromszor lett bajnok – ezért minden szurkolóra nagy szüksége van a lányoknak.

Vélemény, hozzászólás?