FUTSAL NŐI NB1: Hazai bemutatkozás következik

NB1-es női futsal csapatunk először szerepelhet a honi első osztályban, ahol immáron a második forduló következik.

A bemutatkozó mérkőzésen idegenben, a három válogatott játékossal felálló, bajnoki- és kupaezüstérmes Tolna otthonában léptünk pályára. A mérkőzésen vereséget szenvedtünk, míg mostani ellenfelünk a DVTK elleni mérkőzését elhalasztotta.

A sporttörténelmi, első hazai bajnoki mérkőzésre pénteken kerül sor, a tiszafüredi Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban. Ellenfelünk a hazai női futsal egyik csúcs-tornya, a DEAC csapata lesz. A tolnaiakról joggal gondoltuk, hogy erősek, azonban a debreceni csapat a kupadöntőben épp a tolnaiakat múlta felül, az előző bajnokság alapszakaszában háromból háromszor a hajduságiak nyertek. Akinek ez még nem jelezné az erőviszonyokat, akkor még három adalék: a DEAC az elmúlt négy bajnokságból hármat megnyert; a most véget ért válogatott mérkőzésen hat (!!!) debreceni játékos lépett pályára; a válogatott szakmai stábjában helyet kap a vendégek szakvezetője is.

Az előzmények alapján nagy arányú vendég győzelem vizionálható, azonban várunk mindenkit a csarnokban, hogy együtt nehezítsük meg a DEAC dolgát.

Az ellenfélben két korábbi játékosunk is pályára lép, hiszen a kapuban Pozsgai Melinda néz szembe a mieinkkel, míg mezőnyben a válogatottnál is számításba vett André Antónia fog szerepelni.

Dr. Vitányi László vezetőedző várakozása:
“Magyarországon a női futsalban jelenleg három csapat alkotja a csúcsot – ebből kettővel játszunk az első két fordulóban. A nyáron kétszer pályára léphettünk a debreceniek ellen és pontosan látható, hogy mennyivel előttünk járnak még jelenleg. Célunk a tisztes helytállás és szeretném, ha új jönnénk le a mérkőzés végén, hogy mind a játékosok, mind a nézők elégedettek azzal, ami a mérkőzésen történt.”

Quirikó Vivien, a DEAC vezetőedzőjének várakozása:
“A győzelem céljával utazunk el az első mérkőzésünkre, de nem számítok könnyű találkozóra. Az idényben már kétszer megmérkőztünk az újonc Egerrel (egyszer az edzőtáborunk alkalmával, egyszer pedig a Thelena Kupán), mindkét alkalommal szoros meccset játszottunk egymással. Bízom benne, hogy koncentrált és taktikailag fegyelmezett játékot fogunk nyújtani, ami elegendő lehet a sikerhez.”

A mérkőzés 2024. szeptember 20-án 18:30 órakor kezdődik Tiszafüreden, sok szeretettel várunk mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?