U12: CTF Talent Cup Varno

U12-es korosztályú csapatunk a bajnokság közben egy színvonalas tornára volt hivatalos a szlovákiai Radvan.

A tornáról élőben tekinthettek meg az érdeklődők több mérkőzést is közösségi oldalunkon.

A tapasztalatokról a vezetőedző számol be!

Fűkő Tibor vezetőedző beszámolója:
“Az U12-es csapatunk is részt vehetett ezen a magas színvonalú tornán, ahol sok dologra fény derült: pozitív és negatív irányba is.

Szerdán 8 csoport mérkőzést játszottunk ahol az ellenfelek közt volt a
Derby County /Angol/
Resovia Rzeszow /Lengyel/
Trencin /Szlovák/
Spartak Trnava /Szlovák/
Znojmo /Cseh/
CTF Akademi Varnov/Szlovák/
Karviná /Cseh/
Slávia Prague /Cseh/
A csoportmérkőzéseken kiderült, hogy melyik csapat tud alkalmazkodni a pálya méretéhez és a les szabály nem létéhez.
Egy dolgot ki lehet jelenteni: ezek nem mi voltunk.
Ami az első nap nagyon bosszantó volt, hogy 3 meccs ment el egy olyan szabadrúgásgól miatt 1:0 ra, vagy egy 17 perces meccs 18:50 nél lett 1:1 egy ugyan ilyen góllal, hogy az összes ellenfél játékosa a mi kapunkban állt és ütöttek rúgtak könyököltek minket minden irányba, viszont a mi kapunk előtt ez rendszeresen megengedett jelenetsor volt.
Egyedül a Slavia Prague focizott le minket nagyon, vagyis minket is – hiszen a végső győztes csapat ők lettek.
A többi mérkőzés a fájdalmas küszködésről és hatalmas iramról volt felismerhető.
Szerintem, ha összességében nézzük gól/meccs volt a kapott gólátlagunk, az önmagában egy ilyen bomba erős mezőnyben még jónak is mondható. Viszont a  torna két napja alatt lejátszott 13 meccsen szerzett 4 gól önmagáért beszél.
Az a munka, keménység és küzdelem a labdáért azoktól, akik a védekeztek sajnos kevés volt, mert az elől játszók ugyan ezt a mentalitást most itthon hagyták. Minimális volt a megvédett labdák száma, a sikeres cselek vagy a minőségi labdavezetések szintén a minimum alatt voltak.
A kapura lövéseinkről nem is beszélve.
Ami nagyon hasznos volt a két nap alatt, hogy játszottunk 13 olyan nemzetközi mérkőzést, amit itthon sajnos nem tudnak megkapni a gyerekek csak néhány meccsen. Olyan intenzív játék volt, hogy ténylegesen nem lehetett egy pillanatra sem elbambulni, mert ott volt rögtön a baj.
Kiderült számunkra, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, a technikai elemek gyakorlására, mert ebben a mezőny lekörözött minket.
A másik a mentalitás.  Azt nem tudjuk mi megérteni, hogy ez jelenti a különbséget a magyar és külföldi gyermek közt.
A torna legutolsó mérkőzésén, ahol kb semmi tét nem volt, az ellenfél a meccs végén úgy ünnepelte a 15. helyet mintha legalább a BL -t nyertek volna. De úgy is játszottak, mintha a BL döntőben lennének.
Sok dologban jó úton járunk, de szembe jött a VALÓSÁG ismét. Kitesszük a lábunkat külföldre, és az az akaraterő, elszántság és küzdeni akarás ami itthon elég, kint egy ilyen minőségű tornán, “kis kutyagumi” se.
Tanulnunk kell ebből klubként, csapatként, játékosként és legfőképpen edzőként. Még többet kell tenni azért hogy a gyerekek ilyen mezőnyben ne legyenek megilletődve, és tudjanak olyan vagányak, bátrak lenni, mint a hazai akadémiák elleni mérkőzéseken.
Köszönjük hogy részt vehettünk a tornán mert tényleg óriási tapasztalat és élmény volt.
Hajrá ESE!! Megyünk tovább!”

A csapatt máris pályára lép, hiszen 2024. október 05-én 13:00 órától a Kisvárda otthonában játszik bajnoki mérkőzést.

Vélemény, hozzászólás?