NŐI NB2: Bravúrpont a bajnokesélyes otthonából

Női NB2-es labdarúgó csapatunk a bajnokság toronymagas esélyeséhez az Újpest FC csapatához látogatott. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

A hazai csapat elképesztő átalakuláson ment át a nyáron, hiszen a honi első osztályból igazoltak döntően, valamint a másodosztály legjobbjait. A keret összetételét érzékeltetvén két adalék! A kaput, a regnáló válogatott hálóőr Szőcs Réka védi, aki összesen 108-szor húzta magára a címeres mezt és a tavasszal is a nevével kezdődött az összeállítás. Egy másik érdekesség, hogy Nagy Lilla egymaga nagyjából annyi első osztályú gólt szerzett (110-szer talált be), mint amennyi felnőtt bajnokin a négy legfiatalabb játékosunk a kezdőből pályára lépett. Egy rendkívül rutinos hazai csapat fogadta a mieinket, hiszen a budapestieknek mindössze két játékosuk született a kétezres években a kezdőből – míg nálunk mindenki…

A lila-fehérek egyébként egy hete jutottak be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapat közé, ahová az első osztályban hatodik (!!!) helyen álló Szeged legyőzésével kerültek be – ezúton is sok sikert kívánunk nekik a további szerepléshez!

Sajnos Bíró Petra és Pintér Petra játéka is kérdéses volt a mérkőzés előtt, mindkettő vállalta végül – azonban csapatkapitányunkat a félidőben le kellett cserélni.

Az előjelek ellenére három védővel és két 2008 (!!!) játékossal a kezdőben indultunk a bajnokinak.

A derbi elején Végh Diána kapott egy érthetetlen sárga lapot, majd a hazaiak a vezetést is megszerezték. Az első félóra végén ráadásul játékosunk egy hasonlóan érthetetlen sárga lapot kapott – amiért mehetett is zuhanyozni, így csak reménykedhettünk, hogy tisztes helytállás lesz a bajnoki vége.

Az egri hölgyek azonban végig nagyon harciasan és keményen játszottak. Az Újpestnél volt többet a labda, ők irányították mezőnyben a játékot, azonban a védekezésünk teljesen rendben volt, egyre többször merészkedtünk át az ellenfél térfelére, amely során Végh Katalin tudott egyenlíteni. Nagy iram és kemény játék jellemezte a csapatokat, amire a fővárosiak hangos sikításokkal játszottak rá, bízva abban, hogy újabb piros lapot tudnak kiharcolni. A játékosaink akaratáról mindent elmond, hogy Andor Teodóra a második félidő közepén ápolásra szorult, de végig védte a mérkőzést – majd hazafelé rosszul lett és kórházba kellet szállítani agyrázkódással. Szerencsére jobban van már.

A mérkőzés végén még egy óriási helyzetünk is akadt, de a hazaiak kapusa nagy bravúrral hárított, így egy pontot sikerült elhoznunk majd 70 percnyi (az első félidőben kettő, a másodikban hat perc hosszabbítás volt) emberhátrányos játék után az első osztályú kerettel rendelkező Újpest otthonából.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nem a legjobb előjelekkel tudtunk készülni, de minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy méltó ellenfelei legyünk a hazaiaknak. Játszottunk már szebben, játszottunk már támadóbban, most viszont nagyot küzdöttünk, koncentráltak és élesek voltunk, CSAPAT-ként szerepeltünk – ideértve mindenkit. Lehetetlen versenyezni az Újpest anyagi lehetőségeivel és egyértelmű, hogy a bajnokság fő esélyesei, a mostani döntetlentől függetlenül is szinte biztos, hogy pontelőnnyel fognak a pihenőre vonulni, valamint 99,9% az esélye a bajnoki címüknek, de ma akaratban felvettük velük a versenyt. Előrefelé a kiállítás miatt nem volt meg az a potenciál, amit megszoktunk magunktól és bár a végén nyerhettünk volna, szerintem elégedettek lehetünk és reális az egy pont. Olvastam kollégám nyilatkozatát, mely szerint “törtünk, zúztunk”, azonban azt gondolom, ha egy olyan játékvezető van, aki már az ötödik percben sárga-, majd a harmincadikban piros lapot ad a vendégcsapatnak és utána már csak egyszer fegyelmez – akkor nem lehet azt mondani, hogy durvák vagy alattomosak lettünk volna. Ellenben számomra megdöbbentő volt, hogy élvonalbeli ikonok és más pályára lépő hazai játékosok olyan stílust engednek meg maguknak, ami egy “megye hármas” mérkőzésen tömegverekedést okozna és egyáltalán nem illik NŐKHÖZ, azonban szerencsére nem nekem kell ezzel megküzdenem. Szeretném kiemelni a hazaiak kapusedzőjét, aki a mérkőzés végén tanácsokkal (!!!) látta el kapusunkat! Azt gondolom ez egy igazán szép gesztus volt és köszönjük szépen!”

A csapat legközelebb 2024. október 26-án lép pályára, ahol a szintén élmezőnybe tartozó Nyíregyháza Spartacus csapatát látja vendégül 18:00 órától.

Vélemény, hozzászólás?