U10: Tornagyőzelem Münchenben

U10-es korosztályunk, két csapattal vett részt a München Cup elnevezésű nemzetközi tornán, ahol osztrák, német és francia csapatokkal találkozott.

A “Spain” csapatunk remekül játszva csoportjából első helyen megérdemelten jutott tovább, míg a “Hungary” csapat, Menyhárt Ádám vezérletével, a második helyen szintén továbbjutott a legjobb nyolc együttes közé.

Spain csapatunk végig menetelve, a döntőben az osztrák SG Kennelbach csapatával mérkőzött meg és magabiztos győzelmet aratott, ezzel tornagyőztes lesz.

Hungary csapatunk végül az 5-6. helyért játszhatott, ahol szintén osztrák FC Pinzgau Saalfelden csapata ellen egy mindvégig izgalmas és jó hangulatú meccsen, egy utolsó perces góllal maradt alul, így a hatodik helyen végzett.

Az Eger SE csapata a München Cup-on:
Dancs Dominik, Filep Zalán, Nagy Bence (kapusok)
Nádaski Zétény, Kovács Bence, Domoszlai Olivér, Menyhárt Ádám, Tóth Marcell, Prokaj Benett, Molnár Gábor, Tanárki-Fülöp Sára, Lévai Marcell Áron, Boros Balázs, Czinege Balázs, Juhász Örs, Roszkos Lénárd, Király Soma, Czank Csongor, Veres Ádám, Menyhárt Tamás, Szabó Zente, Kereszturi Olivér
Nagy Barbara (vezetőedző)
Gyetván Krisztián, Szabó Márió (kísérő edzők)

Nagy Bence (kapus):
“Nagyon izgultam, mert ez volt az első külföldi tornàm a csapattal. Először aludtam a szüleim nèlkül idegenbe egyedül. A játék a szakadó esőben is jól ment, a csapat nagyon jól jàtszott ès szerintem a passzaimmal jól mozgattam őket. Viszont amikor ömlött az eső, nagyon nehèz dolga volt a csapatnak, mert az esőtől szinte semmit nem làttunk, és a vèdés sem ment úgy! A szülők ès a csapattàrsak szurkolàsa jól esett ès erőt adott, és a vègèn a közös ünneplès volt a legjobb! “


Kereszturi Olivér:
“Nagyon szuperül éreztem magam Münchenben. Örültem, hogy két csapattal is részt tudtunk venni a tornán. Első nap nagyon korán indultunk, hogy meg tudjuk nézni az Allianz Arénát ami nagyon nagy élmény volt, előtt csak tévében láttam ilyen nagy stadiont. Péteken kezdődtek a meccsek és bár sokat esett az eső és csúszott a pálya, jól játszott mindkét csapat. A mi csapatunk az összes meccset megnyerte és így a miénk lett a kupagyőzelem. Az is jó volt, hogy a két csapat szurkolt egymásnak és a végén együtt ugráltunk és énekeltünk.”

Menyhárt Tamás “Totó”:
“Óriási élmény volt számomra a müncheni túra. Megnéztünk a salzburgi Red Bull és a müncheni Allianz Arénát is. Jó meccseket játszottunk, ahol gólokkal segítettem a csapatomat a dobogó legfelső fokára. Örülök, hogy ilyen csapattársaim és barátaim vannak. Hajrá Eger!”

Nagy Barbara vezetőedző:
“Hatalmas élményt adott a gyerekeknek ez a torna is. Örülök, hogy mindenki részese lehetett a külföldi torna hangulatának. Az első napon egy kis kitérőt tettünk és a salzburgi Red Bull Arénánál töltöttük a  pihenőt, majd előre lefoglalt időpontban, a nagyszerű müncheni Allianz Arénában vettünk részt egy stadiontúrán. A tornán ismét alkalmazkodnunk kellett a német szabályokhoz, kisebb pályaméreten, les nélkül folyt a játék, ahol számunkra igen furcsa volt, hogy a kapusok a hazaadást kézzel is megfoghatták. Hatalmas esőben fociztunk két napon át, ami igencsak nehezítette a játékunkat. Minden résztvevő gyerek dicséretet érdemel, hiszen esőben és hideg időben sem volt kérdés számukra a meccseken való részvétel, motiváltan, remek hozzáállással léptek pályára minden mérkőzésen. Spain csapatunk mindvégig magabiztosan játszott, nem talált legyőzőre ezen a tornán. A döntő mérkőzés után olyan ünneplés vette kezdetét, melyen az összes gyerek tombolt, örült és hihetetlen boldognak érezte magát. A német szervezők az eredményhirdetésen minden résztvevő számára egy mini EB serleget adtak, ezzel is fokozták a gyerekek örömét.”

Vélemény, hozzászólás?