U19: Az országos bajnokságra kaptunk felkérést

Az elmúlt bajnoki szezonban az U17-es csapatunk, a Regionális Kiemelt bajnokság Keleti csoportjának második helyén végzett, a bajnok DEAC mögött.

Az U17-es kiemelt bajnokság végső győztese az országos kiemelt, míg a “bajnoki döntő” vesztese, automatikusan az országos alap csoportjába jut fel.

A végeredmény alapján, az egri korosztály százalékosan több pontot szerzett, mint a nyugati csoportban ezüstérmes helyén végző III. Ker. TVE.
Fentiek miatt a csapat a Regionális Kiemelt U19-es bajnokság küzdelmeire készült – amely már egy szinttel magasabb lenne, mint ahol az elmúlt kiírásban szerepelt a legmagasabb utánpótlás korosztályunk.

Néhány napja a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága határozatában közölte, hogy mely kluboknak fogadta el a nevezését, amelyet követően látható volt, hogy az országos bajnokság feltöltésre kerül. Tekintettel arra, hogy klubunk a feltöltési sorrend elején állt az eredmények tekintetében, így érdeklődéssel vártuk a fejleményeket.

A mai napon az MLSZ megkereste vezetőségünket és hivatalosan is felkértek minket az országos U19-es bajnokságban történő indulásra, amelyet elfogadtunk, nevezésünket leadtuk – melyet már el is fogadott a szövetség.

Fentiek alapján immár bizonyos, hogy az U9-U10-U11-U12-U13-U14-es korosztályú csapataink mellett az U19-es együttes is az országos bajnokságban fog szerepelni, mellettük az U15-U16-U17 pedig a Kiemelt Regionális pontvadászatokban.

Vélemény, hozzászólás?