NŐI SZEKCIÓ: Hárman igazoltak a Puskás Akadémiához

Ahogy azt már megszokhattuk, igencsak mozgalmas az átigazolási időszak klubunk életében – és nincs ez másként a női szekcióban sem. Folyamatosan “égnek” a vonalak, érkeznek a levelek a különböző akadémiáktól, kluboktól.

Bár még az átigazolásokat nem zárhatjuk le, az bizonyossá vált, hogy júliusban három leány játékosunk is akadémián folytatja. Ez nem jelenti azt, hogy ez a végleges szám ami az akadémiára távozókat jelenti.

Mindhárom játékos végül a Puskás Akadémiát választotta a kérők közül.

Közülük a legnagyobb rutinnal, a 2008-as születésű Polányi Petra rendelkezik, aki már a felnőtt együttesben is meghatározó játékosnak számított, valamin az LU17-es futsal csapat kapitánya is volt. Petrát négy évvel ezelőtt igazoltuk le, azóta a megyei válogatottba és az országos korosztályos válogatott edzőtáborába is tőlünk került be, a felnőtt csapatban fiatal kora ellenére, 24 NB2-es bajnokin lépett pályára.

A másik két játékos egyaránt 2010-es születésű. Németh Kira nálunk kezdte a sportágat és eddig csak nálunk játszott. A megyei válogatott mellett, az LU14-es regionális válogatottban is meghatározó játékos volt. Elekes Hanna egy fél éves jászberényi kitérő kivételével, szintén nálunk töltötte eddig a pályafutását.

Mindhárom játékosnak sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz!

Dr. Vitányi László női szakágvezető értékelése:
“Nagyon örülönk, hogy ismét – minimum – három játékost tudtunk akadémiára adni. Nagy büszkeség ez a klubunknak, az itt dolgozó edzőknek. Sok játékosunk van még akadémiák látókörében, nem tudjuk ez lesz-e a végleges nyári szám. A három játékos egyaránt egri nevelés, így az eddigi edzőik munkáját is dicséri az átigazolásuk. Kívánom, hogy teljesítsék be álmukat mind a pályán, mind az életben. Ami az átigazolás feletti teljes örömnek picit elveszi az élét, az nem más, hogy egy olyan személy szerepvállalásával is történt, aki klubunknál dolgozott. Nagy szerencse a múlt idő és örülök, hogy csak rövid ideig foglakoztattuk, hiszen az átigazolás kapcsán végzett kommunikációja, “munkája” minősíthetetlen és rendkívül felháborító, főleg annak függvényében, hogy minden idők legkedvezőbb bontását kínáltuk fel neki és amíg nálunk dolgozott teljes megbecsülésnek örvendhetett. Ez is egy tanulási folyamat, még körültekintőbben kell eljárni, hogy kiket engedünk a klub kötelékébe, mert az egri klubban bármilyen formában tevékenykedni nem lehet csak egy kaland senkinek és nem próbálhat meg senki éket verni az itt élők közé. Ez természetesen a lányok érdemén semmit nem ront! Bízom benne, hogy az akadémiákkal továbbra is fennmarad a jó kapcsolat és ebből a helyzetből mindannyian építkezünk majd.”

Vélemény, hozzászólás?