U17: Szoros mérkőzésen kiesés a kupából

U17-es korosztályú együttesünk a Magyar Kupában a Tarpa csapatát fogadta. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

A szabolcsiak élcsapatnak számítanak, hiszen tavaly (még az U16-ban) a negyedik helyet szerezték meg. Csapatunk döntő többségét fiatalabb játékosok alkották ezen a mérkőzésen.

Ellenfelünk a második félidő elején egy jogos büntetőből szerzett vezetést, majd nem sokkal a lefújás előtt bizotssá tették a továbbjutásukat.

Gyetván Krisztián vezetőedző értékelése:
“A mérkőzést nem a legjobb előjelekkel vártuk betegség, gólyatábor, nyaralás miatt. A gyerekek ezektől függetlenül nagyon jól álltak bele a mérkőzésbe. A nagy meleg ellenére egy jó iramú első félidőt produkáltak a srácok, minden taktikai utasítást betartva, amit mi sem mutat jobban, hogy a kapusunknak nem akadt védenivalója a játékrészben. Az ellenfél kapuja előtt nekünk adódtak lehetőségeink, amiket sajnos nem tudtunk kihasználni, így maradt a gól nélküli döntetlen a félidő végén. A második félidő elején is nekünk adódtak lehetőségeink, de sajnos nem tudtuk gólra váltani őket, pedig megbeszéltük, hogy az első gólnak óriási jelentősége lesz a továbbjutás szempontjából. Az ellenfél egy teljesen jogos büntetővel megszerezte a vezetést, a gól után már nem éreztem azt a hatékonyságot, mint addig. A srácokat viszont egy rossz szó nem érheti, mert mindent megtettek az egyenlítés érdekében, az ellenfél pedig egy kontratámadás végén eldöntötték a továbbjutás kérdését. Gratulálok az U15-ös játékosnak (Országh Andris, Salga Benji, Suha Milu) a bátor, jó játékhoz, csakúgy, mint a keret többi tagjának. Sokkal többet kaptam a mérkőzéstől, mint vártam, dolgozni kell tovább, hiszen jövő héten indul a bajnokság!”

Országh András játékos értékelése:
“Meglepődtem egy kicsit, amikor meghallottam a nevemet a kezdő csapat legutolsó embereként. Tudtam, bizonyítanom kell, hogy kiérdemeltem ezt a pozíciót, és a félidő első percétől az utolsóig hajtanom kell. Véleményem szerint jól vettem fel a versenyt a nagyobbakkal, voltak jó kulcspasszaim, jó labdamegtartásaim. A félidő vége felé a félpálya környékén szereztem labdát, majd 1v1 be tudtam menni a kapussal szemben-a védő pont visszaért és egymás mellett futottunk, amikor ellőttem a labdát! Csatárként az ilyen helyzeteket gólra kell váltani! Szomorú vagyok, hogy nem sikerült! Összességében úgy gondolom, remek iramú meccs volt és méltó ellenfelek voltunk.”

A csapat a bajnokság első fordulójában 2024. augusztus 31-én 12:00 órától a Grosics Akadémia csapatát látja vendégül.

Vélemény, hozzászólás?