U11: IV. Barca Academy Hungary Cup

Kedden és szerdán került megrendezésre Budapesten, a rangos, nemzetközi, IV. Barca Academy Hungary Cup, melyen U11-es csapatunkkal is részt vettünk!

Az első nap eseményeiről beszámoltunk, a teljes torna tekintetében pedig a vezetőedző adott részlete tájékoztatást honlapunk részére.

Bánka Balázs vezetőedző beeszámolója:
“Első nap a csoportmérkőzésekre került sor! Az Ajka jelentette a nyitányt, ahol magabiztosan, gólra törően játszottunk, 7-2-re nyertünk – ilyen arányban is megérdemelten! Ezt követően Nyíregyháza volt az ellenfél! A nyírségiek végig zártan, keményen védekeztek, kontrákra rendezkedtek be, sajnos az efféle harcmodor nem ízlik nekünk, nehezen tudunk bontani, olykor túlságosan is kinyílunk hátul! Két gyors ellentámadás után 2-0-ra elhúzott az ellenfél, csak a szépítés sikerült, bár többször is egyenlíthettünk volna, az ellenfél kapusa ihletett formában védett! A csoport utolsó mérkőzése a Gödöllő ellen következett, volt miért visszavágni, a Dunamenti Kupa döntőjének eredménye okán! A nyíregyháziakkal ellentétben a Gödöllő bátrabban felvállalta a játékot, ami valamilyen szinten a vesztüket is okozta, nagyobb területink voltak, amit jól használtunk, szép támadásokat vezettünk, 5-0-ra nyertünk, és a körbeverések miatt végül is a csoport élén zártuk a napot!

Másnap a középdöntővel folytatódott a torna, két hasonló meccsel, két hasonló kimenetellel! A Barca Academy egy jó képességű csapat, változatos meccs alakult ki ellenük, aminek a végeredménye 2-0 lett a javunkra! Majd a szlovák Presov következett, aki hátul jól rombolt, előre vágott labdákkal próbálkozott, sikerrel! Igazából mentünk mi előre, de átütő erő nélkül, olykor egyénieskedve! Nem találtunk fogást rajuk, de a vereség ellenére is a legjobb 8-ba bekerültünk a középcsoportból! Következett a negyeddöntő montenegrói Drezga ellen! Egy rendkívül erős, dinamikus focit játszó csapat volt az ellenfél, átrobogtak rajtunk, illetve nem csak rajtunk, hanem az egész mezőnyön, mert később Ők emelhették magasba a trófeát, ezen a meccsen nem voltunk már egy súlycsoportba velük!

Sajnos a végére nagyon elfogytunk, mind erőben, mind mentálisan! De egy ilyen erős tornán úgy gondolom nem vallottunk szégyent, a helyezésünket reálisnak tartom! Dolgozni kell tovább, a hibákra, amik kijöttek, azokat javítani kell, tanulni belőle, ami jó volt, azt megtartani, tovább fejleszteni!”

Vélemény, hozzászólás?