LU19: Vereség az utolsó felkészülési mérkőzésen

Leány U19-es labdarúgó csapatunk a nyári utolsó felkészülési mérkőzésen a nagy melegben az Újpest csapatát látta vendégül.

A találkozó elején egyértelműen jobban játszottak az egriek, hiszen elértünk egy találatot (végül les miatt nem adták meg), kihagytunk egy büntetőt és kétszer a kapufát is eltaláltuk. A félidő végére azonban az Újpest kijött a szorításból és egyre veszélyesebb kontrákat játszott, melyet egyszer értékesített is – így előnnyel vonult pihenőre. A második játékrész kiegyenlítettebb csatát hozott, de a fővárosiak jobban koncentráltak a kapu előtt, így megérdemelt győzelmet arattak.

A lányokra már bajnoki vár, de nem lesz könnyű, hogy ismét a dobogóért legyenek harcban, hiszen a tavalyi együttesből távozott Polányi Petra, Czakó Luca, Kovács Fanni, Nagy Petra, míg a csapatkapitány Varga Janka műtét után lábadozik. A bajnokság közben állt le Smuczer Mira és Pócs Petra. Míg Andor Teodóra a futsal miatt idén nem szerepelhet ebben a korosztályban.

EGER LU19 – ÚJPEST LU19 = 0:4
Eger: Szerencsi Hanna – Pócs Réka, Végh Diána, Pifku Vivien, Stránszki Alexandra, Kóka Bíborka, Bacsó Laura, Jakab Zsófia, Bartók Jenni, Bukta Nikolett, Sasvári Lili.
Csereként pályára lépett: Szabó Kata, Bartalis Júlia, Csengeri Lili.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nagyon jó mérkőzéseket tudtunk játszani a nyáron, hasznos volt a korosztály számára. A mostani mérkőzés megmutatta a hiányosságainkat. A tavalyi történelmi bajnoki cím megismételhetetlen, de a csapattal azon vagyunk, hogy a dobogóért ismét harcban legyünk.”

Az együttes 2024. szeptember 05-én 13:00 órakor a tavalyi bronzérmes, Debrecen otthonában kezdi a szezont.

Vélemény, hozzászólás?