NB3: A Soroksár érkezik Egerbe

A hétvégén nincs bajnoki mérkőzés az NB3-as labdarúgó bajnokságban, de nem maradunk izgalmak nélkül.

Csapatunk a bajnokságban történő remek rajt mellett, a MOL Magyar Kupában is jól szerepeltünk, hiszen két mérkőzésen is túljutottunk. Az első fordulóban a bajnoki rivális Sényő ellen, majd a vármegyei első osztályú MVSC Miskolc ellenében voltunk jobbak.

Ellenfelünk a másodosztály meghatározó csapata, a Soroksár SC lesz szombaton a Szentmarjayban. A Lipcsei Péter által vezetett együttes évek óta a második vonal meghatározó csapata. Mindezt jól mutatja, hogy a mögöttünk hagyott szezonban a hetedik, azt megelőzően pedig az ötödik helyen végzett. Az idei szezonban egy győzelem és egy döntetlen mellett négy vereséget szenvedett. Keretében a kiváló labdarúgók között megtalálható többek között, a 11-szeres válogatott Vass Ádám is.

Sós Máté eltiltás miatt fog tőlünk hiányozni, míg Gíber Attila sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

A mérkőzés játékvezetője Takács Ákos lesz, tevékenységét Dobos Dávid és Benkő Róbert segíti.

Az összecsapásra 2024. szeptember 14-én 15:00 órától kerül sor a Szentmarjay Stadionban.


Zvara Dávid
játékos várakozása:
“Nem készülünk kiemelt figyelemmel a kupára, ugyanúgy kezeljük, hiszen ugyanannyira fontos mint bármely másik tétmérkőzés. Azt gondolom a kupák szépsége, hogy egy mérkőzésen el lehet tüntetni az osztály különbséget, de legalábbis kellően meg lehet nehezíteni egy magasabb osztálybeli ellenfél dolgát, mi is erre készülünk. Úgy gondolom ettől nagyobb motiváció senkinek sem kell, hogy egy magasabb osztálybeli ellenfél ellen mutathatja meg magát, az ilyen mérkőzéseken lehet igazán felhívni magára a figyelmet egy játékosnak és egy csapatnak egyaránt! Remélem, hogy a szombaton kilátogató szurkolóink egy jó mérkőzést látnak majd, és hozzá segítenek minket az esetleges bravúrhoz!”

Simon Antal vezetőedző várakozása:
“A másodosztályú bajnokság évek óta meghatározó csapatát, az úgynevezett “kis Fradit” fogadjuk. A kispadon is neves szakember ül Lipcsei Peter személyében, azt gondolom őt nem kell bemutatni, hiszen a magyar labdarúgás kiemelkedő játékosa volt  A rajtjuk nem sikerült jól a bajnokságban, ezért gondolom hogy a kupában is fontos számukra a továbbjutás. A mi csapatunk úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos mérkőzést nyert Salgótarjánban és mivel ez egy hétvégi forduló, a csapat marad a bajnoki ritmusban. Hazai környezetben szeretnénk egy jó mérkőzést játszani a közönségünk támogatásával.”

Vélemény, hozzászólás?