U11: Remek helytállás Szlovákiában

U11-es korosztályú együttesünk Szlovákiában, Radaván vett részt egy nemzetközi tornán. A rendezvény rendkívül magas színvonalon zajlott, így a csapatnak minden tudására szüksége volt, hogy jó hírét vigye klubunknak.

Elmondhatjuk, hogy ez sikerült, hiszen rendkívül pozitív benyomásokat hagytunk magunk után.

Bánka Balázs vezetőedző beszámolója:

“Hétvégén Szlovákiában vettünk részt U11-es csapatunkkal a CFT Talents Cup-on, Radaván! Előzetesen ez a torna nem szerepelt az őszi programunkban, de mivel lemondták, elmarad a budapesti Youth Talents Cup, és mindenképpen szerettünk volna még ősszel részt venni egy nemzetközi tornán, elfogadtuk a meghívást!

Azt előre tudtuk, hogy jó tornának ígérkezik, de, hogy ennyire magas színvonalú, nívós lesz, azt nem! 32 csapat alkotta a mezőnyt, többek között belga (Krc  Genk, Club Brugge), olasz (FC Torino), angol (Derby County), cseh (FC Banik Ostrava, FC Viktoria Plzen), lengyel, ukrán, és természetesen szlovák csapatok mellett magyarként mellettünk a Győr szerepelt a nevezett csapatok között! A két napos tornára már péntek délután útra keltünk!

Kiegyensúlyozott, 8 fős csoportba kerültünk, amiből az angol Derby és az ukrán Ungvár emelkedett ki! Az elmondható, hogy minden meccs rettentően intenzív volt, végig koncentráltan kellett játszani, mert egy-egy kihagyást rögtön megbüntettek! Úgy gondolom a napból kihoztuk a maximumot 3 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereséggel, 10 pontot szerezve a csoport negyedik helyén végeztünk, és kvalifikáltuk magunkat a másnapi aranyágra!  (9-16-dik helyért játszhattunk)

Vasárnap, az előző naphoz hasonlóan, 8 csapatos körmérkőzéses formában folytatódott a torna! Ami még jobban nézett ki, az előre játékunk feljavult, és igyekeztünk itt is az alapelveinknek megfelelően, kezdeményezően fellépni,  játszottunk megint 7 ki-ki mérkőzést, ahol nüanszok döntöttek el egy-egy találkozót! Az első négy meccs után csupán 1 pontunk volt, de a játék képe alapján, akár lehetett volna 7 is! Majd az utolsó három meccsen azt mondhatom, hogy minden sikerült és 3 győzelemmel sikerült zárni a napot és végeztünk az 5-dik helyen, összességében a 13-dikon, ami egy ilyen mezőnyben, ezekhez a klubokhoz képest „kiscsapatként” nagy siker, amire büszkének kell lenni, hogy fel tudtuk venni velük a versenyt végig!

Volt 3-4 fiú, aki az egész tornán végig kiegyensúlyozottan, remekül teljesített, de az egész csapatnak jár a hatalmas gratuláció a hétvégért!

És végül szeretném megköszönni a klubnak, és a szülőknek, hogy részt tudtunk venni ezen a rendezvényen!”

Vélemény, hozzászólás?