KLUBÉLET: TK-KK programot rendeztünk

A Magyar Labdarúgó Szövetség  az utánpótlás képzésben a klubokat különböző szintekre sorolta be. Ezen szintek meghatározása többek között a képzés minősége, a játékosállomány, szakember garnitúra, az infrastruktúra és rengeteg egyéb szempont aktuális állapota alapján történik. Az MLSZ mellett egy nemzetközi auditáló cég is bevonásra kerül. A legmagasabb az akadémiai szint, utána következnek a tehetségközpontok (TK), majd a körzetközpontok (KK) és végül az egyéb klubok.

Az Eger SE a az előkelő TK besorolást kapta és ennek keretében kiemelt figyelmet fordítunk a régióban működő KK klubokra is.

Klubunk a három régióban működő KK-val karöltve, az első közös foglakozást tartotta meg Egerben a 2024/25-es évadban. A program célja az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is az, hogy a körzetközpontokkal olyan kapcsolatot alakítsunk ki és ápoljunk, mely során a legtehetségesebb játékosok folyamatosan a figyelmünkben legyenek és a képzési hierarchiában tudjanak haladni. A foglakozást követően a játékosok a megérdemelt pizzájukat is elfogyaszthatták.

Ezúton is köszönjük a partnerklubjainknak – Gyöngyös AK, Hatvan FC, Heves LSC -, az aktív közreműködést.

Az U12-es korosztály részére tervezett foglalkozást a Fűkő Tibor-Bánka Balázs páros vezényelte le.

A meghívott játékosok:

Gyöngyös AK:
Mátrai Zétény, Nyilas Noel, Gál Vince Noel, Veres Zoltán, Márkus Marcell, Viktor Botond, Kardos-Kis Sándor
Heves LSC:
Besenyei Máté, Réthelyi Levente, Ócsai Dániel, Gyurkó Péter, Nagy Máté, Kozma Zoltán
FC Hatvan:
Kis Olivér, Peják Gergő, Verebes Ádin, Makkai Alex, Nagy Norbert, Varga Levente

Fűkő Tibor értékelése:
“Az edzés nagyon jó hangulatban telt el és a fiúk élvezték a pályán töltött időt. Az első foglakozáson nyilván az ismerkedés fázisában vagyunk, de már most látszott, hogy vannak tehetséges, ügyes játékosok a Körzetközpontokban is.”

Vélemény, hozzászólás?