NB III. – Beszélgetés Sütő Szilárd vezetőedzővel a tavaszi rajt apropóján

Fotó: Lénárt Márton


Hétvégén elkezdődik az NB III. tavaszi szezonja, melynek okán Sütő Szilárd vezetőedzőt kérdeztük a téli felkészülésről és a tervekről.


Jelentős változások történtek az őszi kerethez képest, hogyan értékeli a téli átigazolásokat?

– A téli igazolások úgy érzem jól sikerültek. Harmati Péterrel amit meghatároztunk azt szerintem meg tudtuk valósítani. Javítottuk a keret minőségét úgy, hogy a meglévő erőforrásainkat használtuk fel hatékonyabban, így egy szűkebb de erősebb kerettel tudunk nekivágni a tavaszi szezonnak. Azt, hogy ezt a téli átigazolási időszakban sikerült megvalósítanunk azt komoly eredménynek tartom.

Hogyan látja téli felkészülési időszakot, sikerült elvégezni a kitűzött célokat?

– A téli felkészülés alatt a játékosok komoly munkát végeztek  el amit  szeretnék nekik megköszönni. Egy felkészülést mindig az adott lehetőségekhez és a játékososok teherbírásához kell igazítani. A felkészülés alatt kiemelt célunk volt, hogy kemény munkát végezzünk el minél kevesebb túlterhelésből adódó sérülés nélkül. Ezt a célt sikerült elérnünk, mert csak betegség és kontakt sérülés miatt kellett kihagynia játékosunknak edzést vagy mérkőzést. A heti munkát és a mérkőzéseken játszott perceket próbáltuk úgy beállítani, hogy mindenki megfelelő terhelést kapjon és készen álljon a tavaszi rajtra.

Mit vár a tavaszi szezontól, mik az elvárások a csapat számára?

– Lépésről lépésre szeretek haladni és mindig fontos, hogy az éppen adott lépést teljesítsük. Az első cél, hogy megnyerjük a Hatvan elleni megyei rangadót a következő, hogy a lehető leghamarabb érjük el a bent maradást. A tavaszi szezon tabellája alapján pedig célunk, hogy stabil közép csapattá váljunk.

Köszönjük a válaszokat, sok sikert az FC Hatvan elleni megyei rangadóhoz és természetesen  a tavaszi folytatáshoz!



Vélemény, hozzászólás?