Rossz volt egrinek lenni Makláron

Tiszlavicz Luca

Remélem a következő kis jegyzetemmel senkit nem bántok meg, de úgy döntöttem megírom akkor is ha ez sokaknak nem fog tetszeni. Rossz volt egrinek lenni Makláron. Az eredmény miatt? Is!!  De több okból is szólok most mindenkihez.

Mielőtt nagyon belemennék a dolgokba elmondom, hogy teljesen megérdemelten szerzett pontot ellenünk Nagy Endre alakulata, hiszen masszívak voltak, a taktikájuk nagyon ült és hatalmasat küzdöttek a játékosok, míg a mi csapatunk közel sem úgy játszott, ahogy azt megszokhattuk, vagy elvárnánk tőlük. Sőt meg kell említeni, hogy annak ellenére, hogy Bollók Gábor hibázott, szerintem neki köszönhetjük, hogy egyáltalán nem kaptunk ki. Ha már Gabit megemlítettem akkor vele kezdeném. Ez a fiatalember, fantasztikus munkát végez egész évben, mégis ott a helyszínen és később különböző fórumokon is nagyon bántják. Persze azokat a hatalmas védéseket, amiket elkövetett azt senki sem nézi. Volt olyan aki azt írta, hogy Gabinak nem volt más dolga. Akkor megkérdezem, melyik meccset nézte, mert nem a maklári ütközetet az biztos.

De talán ennél nagyobb problémák is voltak, ami miatt klaviatúrát ragadtam. Kezdjük azokkal az egri szurkolókkal akik megint megtalálták Harmati Pétert. Nem kérte, hogy védjem meg és megmondom őszintén nem is akarom megvédeni. De kérdezem akik most az eredmény, vagy éppen eredménytelenség miatt szedték elő az ügyvezetőt, azok, hogyan gondolják? Talán Harmati Péter út hozta össze a tizenegyest? Talán ő rúgott kapufát ziccerben? Talán ő hagyta ki a Gyöngyös elleni meccs ordító helyzeteit? Vagy Netán ő nem adta meg a GYAK ellen a teljesen egyértelmű tizenegyest? Nem! A keret rendben van, meg van erősítve, a tavalyi évhez képest hatalmas az előrelépés, ennek ellenére nem mi vagyunk az első, de még lehetünk. Ezért sem értem a felháborodását egyeseknek.

Tiszlavicz Luca

Végül pedig jöjjön számomra az egyik legfájóbb. Én szinte mindig a kispadok között nézem a találkozót, de most a játékvezető kérésre eljöttem onnan, hisz ez a legfontosabb, nem az, hogy egy pályán ne legyen kráter nagyságú lyuk, vagy olyan terület, ahol a kutyákat nem engedném futtatni, nem hogy meccset játszani. De ez egy hosszabb írást is megérdemelne. Szóval a nézők között ültem, álltam és hallgattam végig a hazai szurkolók mocskolódását. Ami rettentően elszomorított. Teljesen érthető, hogy a településük csapatának drukkolnak, de az már kevésbé, hogy olyan jelzőkkel illetik játékosainkat ami nem volt már emberi. Az, hogy nekem személy szerint többen mondták, hogy mivan …..egri megszívtátok megint, megint itt rohadhattok a megyeegyben. A pontozott helyre direkt nem írom milyen jelzőket kaptam, kaptunk. Elkeserít. Hogy egy Egerhez közeli település lakosa szurkolója, akik közül többet láttam már Eger meccsen, annak örül, ha a megyeszékhely együttesének rossz. mi több talán ezen bukja el a bajnoki címet, ez felháborító. Nem kell nekünk szurkolni, de nem is kell így viselkedni. Ha tudnák azok a maklári szurkolók, hogy csapatuk edzője, vagy épp játékosai hol értek el anno sikereket, vagy honnan érkeztek, lehet nem bántaná az egrieket.

Egyet érdemes megjegyezni, ha Egerben nincs foci, vagy épp nincs jó foci, akkor az Eger környéki együttesek is szenvedni fognak. Abban nem gondoltunk bele, hogy lehet jövőre épp az ő játékosai lesznek majd az egri csapat legjobbjai? Szomorú, hogy ilyen ellenszenv van az irányunkba. Szomorú, hogy még az Egerben élő, dolgozó maklári szurkolók is a bukásunkra várnak. Amíg nincs összefogás a megyében, addig jó focink sem lesz.

 

Sportbaráti üdvözlettel: Hegedűs Zsolt

Vélemény, hozzászólás?