Szenzációs torna, rengeteg élmény! Köszönjük Hannover

Mobilien Raddazt Cup, Hannover

 

• 1.JÁTÉKNAP:

 

 Eger 0-1 Viborg
(Nagyon tempós, küzdelmes, kemény meccsen, a játékképe teljesen kiegyenlített volt. Nagy helyzetekig egyik csapat sem jutott el. 4 perccel a vége előtt, nagyon csúnyán belenyúlt sajnos a meccsbe a játékvezető és adott egy büntetőt a Viborgnak, egy teljesen szabályos szerelés után.
A gól után két kapufát is rúgtunk még, az egyik a belső kapufáról pattant ki, ezek mellett szuper helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos az egyenlítés nem jött össze. Véleményem szerint nagyon gáz volt a játékvezető döntése egy ilyen gyerek futball tornán. Konkrétan adott 3 ajándék pontot a Viborgnak.)
Eger 3-0 RC Hades (Belga)
( A fiúk végig koncentráltan és hatalmas játékkedvel játszottak. Esélyt sem adtak a Belga csapatnak.)
Eger 3-0 AK Berlin  (Német) 
( Itt ugyanez mondható el, mint a Hades elleni meccsen. A különbség annyi volt, hogy erősebbek voltak sokkal mint a Belgák. Nagyobb arányú is lehetett volna a végeredmény.)
Eger 2-1 FC Pesch (Német)
A kölni régiós bajnokság harmadik helyezettje U10-es korosztályban ez a csapat és nagyon sok nívós Klubot utasít maga mögé Németországban. Nagyon jól játszottunk ezen a meccsen is, tudták a fiúk, hogy csak a győzelem jöhet szóba, ha szeretnénk az arany ágra kerülni, a legjobb 16. közé. Ellenfelünk az utolsó percekben tudott szépíteni és ez volt egyben az első kapura lövésük is.)
Eger 0-4 Inter 
(4 góljukból 3 les volt, de sajnos nincs les  szabály ezen a tornán, így természetesen érvényes találatok voltak. Amit sajnálunk, hogy nagyon megilletődtek a srácok ezen a meccsen. Nem tudom miért, de olyan volt mintha Messi vagy Ronaldo lett volna az ellenfél. Sokkal szorosabb meccset kellett volna játszanunk és ez a csapat bármikor képes is arra, hogy partiba legyen akár az Inter, akár más elit csapatokkal. Amit még megtudtunk infót, hogy az Inter 12+2 játékosa egész Lombardia régiójának, összes U10-es csapatából (több 10 ezer gyerek) vannak kiválogatva. Heti 3 x edzenek közösen, plusz saját egyesületeikbe is edzenek és kb 80-200 kilométerekről járnak be a gyerekek, akiket buszok szállítanak az edzőközpontba Milánóba.
Zseniálisan ügyes csapatról és játékosokról van szó, de ha több kicsit a hitünk sokkal -sokkal szorosabb meccs lehetett volna.

 

Ezüst ágon folytattuk, mert az utolsó meccsen
a Viborg 0-0-át játszott az RC Hades ellen..
Sajnos az első, Viborg elleni találkozón csúszott el az aranyág számunkra. Talán, ha nem 1. meccset kezdtük volna ellenük, vagy marad a 0-0-ás döntetlen és nincs a büntető..
Ezt már nem tudjuk meg! 🙂

 

Ezüstágon a csoportunk:

 

Eger SE
Esbjerg fB (Dán)
First Vienna (Osztrák)
Wfb Wafferl (Német)

 

Eredmények: 

 

Eger SE 2-0 Wfb Wüffel 
(Ezen a mérkőzésen sok-sok góllal nyerhettünk volna, egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Ellenfelünk a kapunk közelébe se tudott kerülni.)
Eger SE 0-1 First Vienna 
(Első játéknapunk utolsó, azaz 7. meccs volt ez. A srácok már teljesen kész voltak.
3 perccel a vége előtt tudott betalálni ellenfelünk és ezzel megnyerni a meccset.)
• 2.JÁTÉKNAP:

Eger SE 2-1 Esbjerg fB 
(Ezüstágon az utolsó csoport meccsünkkel folytattuk reggel 9-kor. Tudtuk jól, hogy döntetlen és vereség esetén is búcsúzunk az ezüst ág 1-8 helyétől és csak a győzelem, amivrl tovább tudunk lépni az újabb kiemelésbe.
A Dán Esbjerg fB csapata ellen kellett megvívnunk ezt a mérkőzést.
Nagyon erős, masszív, hihetetlen jó felépítésű gyerekek alkották a csapatukat.
Az elején bealudtunk és egy szöglet után vezetést szereztek a Dánok.
Szerencsére hamar tudtunk válaszolni. A lefújás előtt, kb 8-10 másodperccel, amikor már talán mindenki azthitte, hogy kiesünk, jött a slusszpoén egy hatalmas bomba góllal.)

 

Továbbjutás után újabb négyes csoportba soroltak minket és itt már a legjobb nyolc között voltunk.

 

Csoportunk: 

 

Eger SE
FC Köln (Német)
FTA Scandinavia (Dán)
TSV Bemerode (Német)

 

Mind a három ellenfelünk nagyon magas játékerőt képviselt. Egytől egyig parádés játékosokkal. Tudtuk, hogy három nagyon kemény meccsünk lesz.

 

Eger SE 1-0 FC Köln 
Első percben bomba kapufával kezdtük a találkozót. Ezután megszereztük a vezetést egy remekül kialakított támadás után.
Utána viszont piros lapot kaptunk sajnos és 11 percig emberhátrányban kellett játszanunk.
A fiúk hatalmasat küzdöttek, csúsztak, másztak. Az eredmény nem változott, legyőztük a Kölnt!
Eger SE 1-1 TSV Bemerode 
(Három hatalmas, kapus elleni lehetőséggel kezdtük ezt a meccset, de nem tudtuk kihasználni. A játékidő közepe felé egy kiugrást követően előnyhöz jutottunk. Ellenfelünk nem igazán akart futballozni. Folyamtosan felívelt labdákkal, bedobásokkal és szögletekkel próbáltak zavart okozni, ugyanis fizikálisan nagyon a toppon voltak. Sajnos a vége előtt egy félpályáról történő szabadrúgást követően, akadályozták a kapusunkat a védésben a kapu előtt és kitudtak egyenlíteni, egy nem épp szabályos találattal.
Eger SE 0-2 FTA Scandinavia 
(Sajnos itt már érezhető volt, hogy nagyon kivannak a fiúk. Sok volt ez a két nap. Utazás, reggeltől – estig a pályán lenni, nagyon meleg és fülledt időjárásban.
Hozzátartozik, hogy 0-0-ás állásnál, mi kezdtünk egy kapus elleni helyzettel.
Eger SE 1-2 BSC Young Boys (Svájc) 
( Az ellenfelünk jutott előnyhöz és újra gyorsan tudtunk válaszolni. 1-1-es állásnál több lehetőségünk is volt, hogy gólt, gólokat szerezzünk, de nem tudtunk már fejben koncentrálni. A vége előtt egy bedobás után a hosszú oldalon lemaradtunk és ezt kihasználta a Young Boys csapata.

 

Szakál Csaba: Szenzációs tornán vagyunk túl. Rengeteg élménnyel gazdagodtak a gyerekek, szülők és mi edzők is.
Hihetetlenül jól éreztük magunkat! Nem volt még soha ilyenben részünk.  48 szuper csapat. Egy kicsit bánjuk, hogy nem sikerült arany ágra kerülni egy téves ítélet miatt, pedig joggal lehettünk volna a legjobb 16 között, de ami a fő, hogy ilyen neves Klubok legjobbjai ellen játszhattak a srácok a két nap alatt és ez mindennél többet ér!
Pár dolog, ami külön óriási öröm számunkra és nagyon nagy dolognak tartjuk.:
A torna főszervezője meghívott minket a mutatott játékunk alapján, a következő évi tornájára is, ami 64 csapatos lesz ebben a korosztályban, de más korosztályainkat is várja. Elmondása szerint nagyon jó csapatunk van.
A másik dolog pedig, hogy az Inter, Benfica és a Manchester City szakmai stábja, vezetése is elfogadta a meghívásunkat Magyarországra. A Man.City vezetőedzőjének a véleménye pedig ugyan az volt a csapatunkról, mint a torna szervezőjének. Ami újra egy hatalmas megtiszteltetés számunkra.

Vélemény, hozzászólás?