Vígh: Sok futás, küzdelem egymásért és megalkuvást nem tűrő játék

Tiszavicz Luca

Tiszlavicz Luca

Sikerült hét edzőmérkőzést lejátszanunk? Mennyire vagy elégedett ezekkel?

Vígh Ferenc: A körülményekhez képest(szezon végére szinte már minden csapat lekötötte a felkészülési mérkőzéseket) jó ellenfeleket sikerült találnunk, akikkel lejátszott edzőmérkőzéseinket maximálisan segítették a felkészülésünket.

A keret is teljes már jól tudom?

Vígh Ferenc: Minden játékosról teljes képet kaptam ez idő alatt,hogy mire lehet képes a szezonban. Egy,két játékoson kívül szinte mindenki végig csinálta a könnyűnek nem mondható felkészülést,amiből még két hét hátra van. Ebben az időszakban már minden játékosra számíthatok, hiszen a hosszú sérülés után visszatérő Benke is elkezdte az edzéseket,viszont a lemaradása jelentős a többiekkel szemben.

Mennyire tudtak a filozófiádhoz alkalmazkodni?

Vígh Ferenc:A felkészülés alatt nem volt nehéz a játékfilozófiámat megértetni a srácokkal,nagyon remélem ,hogy ezek a mérkőzéseken is visszaköszönnek majd. Az új játékosok beleillenek ebbe a rendszerbe,mind emberileg ami számomra az egyik legfontosabb,mind játéktudásban.

Tiszlavicz Luca

Kicsit beszéljünk az új játékosokról, hiszen a szurkolókat leginkább most ez érdekli.

Vígh Ferenc:Bukta volt játékosom Bükkábrányban,nagyon jó kapus,ha Bollókkal történne valami nyugodt szívvel tenném a kapuba. Debreczenit,Feketét és Busait nem kell bemutatnom az egri nézőknek,komoly játékerőt képviselnek ebben az osztályban. Komlósi játékos múltja önmagáért beszél,bízom benne sok mérkőzésen tud a csapat rendelkezésére állni. Mikolka egy fiatal tehetséges játékos,gyors labdabiztos. Palágyi még nem tudott teljesen felpörögni az U19 után,de nagyon jó adottságokkal rendelkezik,ha komolyan veszi akkor szép jövő előtt áll. Vajda,gyors,technikás nem véletlenül,hogy gólkirály volt a borsodi bajnokságban,nagyon sokat várok tőle a szezonban. Titkóra más szerepkörben számítok,mint ahol eddig mindig játszott,neki még új ez a poszt,de erős fizikumú,nagy munkabírású játékos,meg kell oldani ezen a szinten ezt a feladatot. Nagy Gergő tehetséges játékos,jó ballábbal rendelkezik,ha a ritmusváltásán tudunk javítani akkor még komoly jövő állhat előtte. Benkéről nagyon sok jót hallottam,de mint említettem neki kell még idő,hogy az erőnléte tökéletes legyen. Érkezett még keretünkhöz Bálint Csanád Kazincbarcika U19-es csapatából,aki itt is az utánpótlásban játszik majd,de az edzéseket velünk végzi.

Mit vársz a csapattól, milyen bajnokságra számítasz?

Vígh Ferenc:A bajnokságról annyit,a legerősebb bajnokságnak nézünk elébe az országban,hiszen négy csapat is küzd majd a bajnoki címért,de két,három csapaton kívül mindenki okozhat meglepetést és rabolhat fontos pontokat a másiktól. A szezonban egy olyan csapatot szeretnék látni,aki sokat fut,tud küzdeni egymásért és megalkuvást nem tűrő módon játszik a pályán.

Vélemény, hozzászólás?