Ismét fantasztikus hétvége a kölyökligában

U12 KÖLYÖKLIGA 2.forduló

Eredmények:

Eger SE 3-0 Goldball ’94 FC

Eger SE 7-0 Újpest FC

Szakál Csaba: Az első mérkőzésen nagyon haloványan játszottunk. Igazság szerint nem tudok kiemelni senkit sem, aki jó teljesítményt nyújtott volna. Ennek ellenére is számtalan lehetőségünk adódott, de a befejezéseknél rendre rossz döntéseket hoztunk és kihagytuk a helyzeteket. Körülményesek, lassúak és meglepően pontatlanok voltunk. Folyamatosan úton voltunk és sose értünk oda ahova kellett volna. Tisztában voltam vele, hogy ezek nem mi vagyunk és ez abszolút nem jellemző ránk. Az első meccs után kicsit össze kellett szedni a fiúkat fejben. Az Újpest elleni mérkőzés kezdése előtt egy hosszabb beszélgetésünk volt a srácokkal az öltözőben és próbáltam elmagyarázni nekik, hogy egy meccsen sem lehet így játszani és ennyire félvállról kezelni a dolgokat. Továbbá sosem lehet tudni, hogy a lelátón ki van jelen, ki nézi őket esetleg egy elit klubtól. Megbeszéltük, hogy felejtsük el az első mérkőzést. Játszunk úgy a soron következő meccsen, mintha a Goldball elleni teljesítmény meg sem történt volna. Hihetetlen volt! Mintha kicserélték volna a fiúkat. Játékban, akaratban és hozzáállásban 180 fokot fordult mindenki. Végére csak a gólkülönbség volt a kérdés. Külön öröm számomra, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a 2.fordulót. A második mérkőzés alapján joggal mondhatom, hogy büszke vagyok a játékosaimra!

U11 KÖLYÖKLIGA 2.forduló

Eredmények:

Eger SE 3-1 Újpest FC

Eger SE 7-3 Mezőkövesd-Plútó SE

Szakál Csaba:  A mutatott játékunkkal abszolút nem voltam megelégedve. Nagyon sok dologban van hiányérzetem. Hozzáteszem egyik győzelmünk sem forgott veszélyben egy pillanatig sem. Ami pozitívum, hogy szépségdíjas gólokat szereztünk. Nagyon sok támadást tudtunk vezetni, amit rendre villámgyorsan fejeztünk be. Viszont nagyon kis részét váltottuk csak gólra. Mindkét mérkőzésen voltak olyan időszakok, amikor elkapták a srácok a fonalat és öröm volt nézni, ahogy játszanak. Gyorsan, dinamikus futballoztak és az ellenfél kapuja előtt nagyon kreatívak voltak és ötletes megoldásokat választottak, amit jól is viteleztek ki. Összességében teljesen megérdemelten hoztuk el a 6 pontot Mezőkövesdről. Ami viszont a játékunkat illeti, ez most felejthető volt. Mindenesetre gratulálok a fiúknak!

U10 KÖLYÖKLIGA 2.forduló

Eredmények:

Eger SE 5-0 Mezőkövesd-Plútó SE

Eger SE 8-1 Újpest FC

Szakál Csaba: Mindkét mérkőzésen nagyon motiváltan, hatalmas kedvel léptek pályára a fiúk. Ez a játékunkon meg is látszott. Az elmúlt időszakban és a hétvége előtti utolsó, pénteki edzésen is érezhető volt, hogy nagyon jó passzban vagyunk. Esélyt sem adtunk ellenfeleinknek és csupán csak a gólkülönbség volt a kérdés. A védekezésünk egyénileg és csapatszinten is remekül működött. Mindent elárul az, hogy csak egy gólt kaptunk 80 perc alatt és egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor tudtak zavart kelteni a kapunk előtt. Ennyire “egyben” nem láttam még soha a fiúkat. Óriási gratuláció jár a csapat összes tagjának. Ügyesen, kreatívan és nem utolsó sorban nagyon szépen játszottak mindvégig. Büszke vagyok rátok! Nagyon szomorú számomra viszont, hogy 6-8 egri fiú is Mezőkövesd mezben játszik. Ezeknek a gyerekeknek itt lenne a helyük közöttünk és együtt kellene alkotnunk egy bomba erős csapatot, akik nemzetközi szinten is megtudnák állni a helyüket. Bizakodó vagyok, hogy előbb-utóbb ez így is fog történni.

Vélemény, hozzászólás?