Válogatott játékosok sora érkezhet Egerbe

Puskás Ferenc 80. születésnapján (2007. április 1-jén) vette fel a felcsúti labdarúgó akadémia a legismertebb magyar nevét. Az Akadémia alapítója Orbán Viktor miniszterelnök. Az akadémia együttműködési megállapodást kötött a Videoton FC-vel, amelynek értelmében a Puskás Akadémia FC a Videoton FC-vel közös együttes, amely jogilag önálló, de a Videoton szakmai felügyelete alá tartozik.

Bár független egyesület, a szakmai koordináció részben a Videoton FC alá tartozik, 2012-ig a Videoton második csapata volt. Jelenleg az NB I-ben szerepel, legutóbbi 2015–16-os NB I-es-es szereplése a bajnokságban a 11., utolsó előtti helyen végzett és kiesett az NBI II-be.  A 2016-2017-es szezon végén első helyen végzett az NBII-ben. Így most a legjobbak között szerepel.

Rengeteg válogatott játékossal is rendelkezik a csapat. Számunkra a legismertebb nevek lehetnek a többszörös magyar válogatott játékosok. Mint Vanczák Vilmos aki 79 alkalommal lépett pályára címeres mezben. De többek között Márkvárt Dávid, Poór Patrik, Zsidai László és Balogh Balázs is szerepelt már a Nemzeti Tizenegyben. De nem csak magyarok, hanem a külföldiek között is vannak olyanok akik már bemutatkoztak hazájuk legjobbjai között.

Patrick Mevoungou kameruni, Antonio Perosevic horvát, Liridon Lafiti pedig albán válogatott manapság is.

 

Vélemény, hozzászólás?