Szolgálta a fejlődésünket a Nemzetközi Torna Eperjesen

Múlt héten csütörtökön vágtak neki egy nagy túrának az Eger SE fiatal futballistái. Ulticél Szlovákia, azon belül is Eperjes volt, ahol rengeteg erős ellenféllel mérhették össze tudásukat a srácok. A tornán részt vettek Ukrajna, Szerbia, Csehország, és Szlovákia élcsapatai is, a rendkívül erős magyarországi klubok mellett. Hiszen játszhattunk az Ikarus, a Dunakanyar Régió, a Hírös Ép Kecskemét és a Kispest gárdájával is.

 

2010-es korosztály:

Lokomotív Kiev- Eger 6-0

1Fc Tatran Presov- Eger 0-6

Fk Dusanovic Belgrad – Eger.ű 4-1

Kispest – Eger 0-1

Hírös-Ép Kecskemét – Eger 1-2

Famt Presov – Eger 1-4

Elődöntő:

Lokomotív Kiev – Eger 9-0

Bronzmérkőzés:

Kecskemét- Eger 3-3 Büntetőkkel 2-0

2009-es korosztály:

Lokomotív kiev – Eger 2-0

Tatran Presov – Eger 0-6

Famt Presov girl U11- Eger 0-2

Mfk Ileva- Eger 2-4

Fk presov – Eger 0-9

Kecskemét – Eger 2-0

9. Helyért

Sokol Lubotice – Eger 0-9

Fűkő Péter: Erős kemény csapatok ellen fociztunk. A terem minősége és mérete nem éppen a focizni szerető csapatokat támogatta. Mind a két korosztály elfáradt , mindent megéltünk 3 nap alatt. Volt sírás , boldogság , öröm , és könnyek. Kellemesen elfáradtunk ! Gratulálok minden gyereknek. Hatalmasat csatáztak. Kovács Áronnak külön gratulálunk , aki bekerült az All Star csapatba.Hajrá Ese!

 

2008-as korosztály:

 

Csoportmérkőzések:

Eger SE 2-0 Grund 1986

FC Eger SE 5-2 FK Inter Bratislava

Eger SE 5-3 FC Tatran Presov

Eger SE 0-3 FK Belgrade

Eger SE 6-0 FK Karpati Lviv

Elődöntő:

Eger SE 2-3 SC Hírös-Ép Kecskemét

Szakál Csaba: A mérkőzésen ellenfelünk fölé nőttünk a játék minden elemében. Sajnos a Kecskemét igen egyszerű és sok elképzelést nem tartalmazó előre vágott labdáival nem tudtunk mit kezdeni. Magas támadóik két alkalommal is megtudták előzni kapusunkat és két ilyen égbe rúgott labdát követően gólt tudtak fejelni. Sajnos ez a mi hibánk is, hiszen nagyobb koncentrációval, figyelemmel ki tudtuk volna védekezni ezeket. Mi próbáltuk játszani saját játékunkat, ami többé-kevésbé sikerült is. Sajnos a szerencse nem volt mellettünk. Ez egy olyan mérkőzés volt ahol végig nyomtuk az ellenfelünket, de a vezetést mégis a Kecskemét szerezte meg. Ezután hátrányból is feltudtunk állni és megfordítottuk a találkozót. Pechünkre egy szerencsétlen szituációt követően, szinte rögtön egyenlíteni tudott a Hírös-ép a vezető találatunk megszerzése után. A mérkőzés lefújása előtt 50 másodperccel csúsztatták be a harmadik találatukat.

Bronzmérkőzés:

Eger SE 1-1 SJFSSOR Uzhgorod – Büntetőkkel: 1-2

Szakál Csaba: Rendkívül agresszív és kemény ellenfelünk szerezte meg a vezetést a találkozón. Egy nagy egyéni hibát követtünk el és üres kapura nem hibáztak. A fiúk rengeteg nagyobbnál-nagyobb helyzetet dolgoztak ki, de a befejezéseknél többször is megmenekült Ukrán ellenfelünk. Egy utolsó pillanatba becsúszó láb vagy a kapufa rendszerint megmentette őket a góltól. Néhány kontratámadást vagy hosszan előre vágott labdát leszámítva, nem okoztak különösebb problémát számunkra. Végig a saját kapujukhoz szögeztük őket. A büntető rúgásoknál kétszer is mérkőzés labdánk volt, de sajnos mindkét alkalommal megremegtek a lábak és hibáztunk.

Keret: Racsek Zoltán, Kis Atilla, Kiss Gábor, László Soma, Meggyesfalvi Balázs, Török Ádám, Papp Kelemen, Szabad Gergő, Jakab Levente

Végeredmény: 1.FK Belgrade 2.Hírös-Ép Kecskemét 3.SJFSSOR Uzhgorod 4.Eger SE

Szakál Csaba: Számomra igazán pozitív értékű volt ez a torna, mert láthattam, hogy magyar szinten elitnek számító korosztályomnak is van miben fejlődnie. A jövőben ezen fogunk dolgozni. Gratulálok a fiúknak a tornán mutatott hozzáállásukhoz és ahhoz, hogy nem ijedtek meg, mi több felvették a harcot a kemény és rendkívül agresszív játékstílust képviselő ellenfelekkel is. A torna ALL Star csapatába beválogatták László Somát a teljesítménye alapján!

 

2007-es korosztály:

 

Csoportmérkőzések:

Eger SE 2-1 FK Belgrade

Eger SE 2-2 FK Kosice

Eger SE 3-0 Sokol Lubotice

Eger SE 3-0 FAMT Presov

Eger SE 1-1 Újpest FC

Eger SE 0-1 Ikarus BSE

7-8. helyért:

Eger SE 1-0 Inter Bratislava

Szakál Csaba: Az Ikarus BSE csapata ellen vívtuk a csoport utolsó és egyben mindent eldöntő mérkőzését. Győzelem esetén csoportelsőként lettünk volna a legjobb négy csapat között. Döntetlen vagy vereség következtében pedig csoport harmadikként végeztünk volna. Rögtön a kezdéstől támadólag léptünk fel és abszolút irányítottuk a mérkőzést. Nem hagytunk az Ikarus játékosainak területet és ez látszólag megfogta őket. Sajnos 0-0-ás állásnál büntetőt hibáztunk. A mérkőzés vége felé egy ki nem kényszerített hibát követően oda passzoltuk ellenfelünk támadójának a labdát, aki gondolkodás nélkül berúgta. Ezután is nagyon sok lehetőségünk adódott, de egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni. Sajnos nem csak ezen a találkozón volt jellemző ránk a tornán, hogy hihetetlen mennyiségű helyzetet kidolgoztunk, de a nagyobb arányú győzelmek helyett szoros meccseken, a helyzetkihasználásunk miatt minimálisan nyerünk vagy épp nyerni sem tudunk. 

Vélemény, hozzászólás?