U12: Győzelem a Mezőkövesd ellen

U12 NB I. ÉSZAK-KELET

Eger SE 4-1 Mezőkövesd Zsóry FC

•Gól: Briz Cs., Németh B., Fűkő D., Molnár G.

 

•Szakál Csaba (vezetőedző):
Számunkra is elrajtolt az U12-es NB-s bajnokság és lejátszottuk első tavaszi fordulónkat. Nagyon tapogatózva és visszafogottan kezdtük a mérkőzést. Görcsösnek éreztem a fiúkat és sok volt a kapkodás, illetve a pontatlanság a játékunkban.
Hozzáteszem már ebben az időszakban is voltak lehetőségeink. Ezek közül a két legnagyobb helyzetünk Ferenczi Soma előtt adódott, aki sajnos nem tudta értékesíteni a 100 %-os gólhelyzetet.
Egy remek távoli lövést követően megszereztük a vezetést. Ezután teljesen megváltozott a játék képe és nagy nyomás alá helyeztük a Mezőkövesdet. Sorra alakítottuk ki a lehetőségeket. Ellenfelünk mélységi játékát teljesen lezártuk. Nagyrészt felívelt labdákkal próbáltak zavart kelteni, de középpálya és a védelem mindvégig koncentrált, fegyelmezett volt és megoldották ezt a feladatot. Ami nagyon pozitív volt számomra, hogy labda a pálya középső és az ellenfél védő harmadában volt a mérkőzés nagy részében. Ez a viszonylag gyors és pontos labdakihozatalunknak és támadásépítésünknek volt köszönhető. Nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt időszakban a védekezésre, ezért kifejezetten örülök annak, hogy egyetlen kapott gólunkat leszámítva nem tudott gólhelyzetet kialakítani ellenfelünk. A kapott gólunk is egy pontrúgás utáni kavarodásból született. Itt viszont hibáztunk!
Nem rúgtuk be a nagyobbnál nagyobb helyzeteinket, amiből jó pár adódott. Ezen mindenképp javítanunk kell a jövőben természetesen úgy, ahogy sokminden másban is, de célunk, hogy hétről-hétre fejlődjünk és ezért keményen dolgozunk is.
Gratulálok a csapatomnak!
További sok sikert a Mezőkövesdnek!

 

•Briz Csongor (csapatkapitány):
A meccs elején még nem voltunk kellően összeszedettek. Kellett a gól h felébredjünk. A vezetés megszerzése után szerintem 1-2 hibát leszámítva mindenki vállalkozott, akart és tette a dolgát. Összességében jó volt a játékunk és megérdemelten nyertünk!

 

•Keret:
Egyed D. (U11), Ferenczi S. (U11), Németh G. (U11), Fűkő D., Grassi E. (U11), Tari B. , Briz Cs., Molnár G., Németh B., Molnár-Nagy M. (U11), Hegyi Z. (U11), Kelemen B. (U11), Hamar B. (U11), Barta S., Antal D.

Vélemény, hozzászólás?