U12: Veretlen hétvége a kölyökligában

U12 KÖLYÖKLIGA 7.forduló, Budapest

BKSC 2-13 Eger SE
Szekszárdi UFC 0-0 Eger SE

•Szakál Csaba:
Túl vagyunk az első, tavaszi Kölyökliga fordulónkon az U12-es korosztályban is.
Sajnos borzasztó minőségű pálya fogadott minket. Volt ahol fű nem volt és volt ahol bokáig ért. Rettentően kemény volt a talaj. Elmondtam a kezdés előtt a fiúknak, hogy ez nem az a pálya lesz ahol a szép, szemre is tetszetős játékot fogjuk tudni bemutatni. Ne legyenek kétségbeesve, ha az orrukig fog felpattanni a labda vagy éppenséggel nem jut el a társhoz ahova szeretnék kivitelezni az átadást, mert megfogja a fű. Számítsanak rá, hogy sok-sok technikai hiba fog be csúszni. Kértem tőlük, hogy minden külső befolyásoló tényezőt próbáljanak kizárni. Amennyiben van rá lehetőség törekedjünk laposan kihozni a labdát és gyors, rövidpasszokkal építeni a játékot, szervezni a támadásokat. Ha végképp reménytelen a helyzet akkor hosszan felívelt labdákkal próbálkozzunk. Illetve igyekezzünk kijuttatni a labdát gyorsan a szélekre és beívelésekkel teremtsünk veszélyt az ellenfél kapuja előtt. Természetesen tudatosan végrehajtva ezt a játékstílust is, nem pedig vaktában előre vágva, elrugdosva.
Dicséret illeti a fiúkat, mert meglepően jól alkalmazkodtak a talajhoz és próbálták megvalósítani a saját elképzelésünket. Az első mérkőzésen magabiztos, sok gólos győzelmet tudtunk aratni, de számtalan helyzetet még így is elpuskáztunk. A második mérkőzést pedig pihenő nélkül, rögtön játszottuk a friss és jó erőkből álló Szekszárd ellen. Ezen a mérkőzésen is legalább 5-6 nagy lehetőségünk volt amit nem használtunk ki, még ellenfelünk csak pár távoli lövéssel tudott próbálkozni. Gól nélküli döntetlen született, így továbbra is nagyon magabiztosan vezetjük a tabellát.
Gratulálok a fiúknak!

•Keret:
Egyed Dániel, Briz Csongor, Tari Bendegúz, Molnár Gábor, Káli Martin, Németh Boldizsár, Fűkő Dominik, Antal Donát, Ferenczi Soma (U11), Grassi Elia (U11), Hegyi Zalán (U11), Hamar Botond (U11)

Vélemény, hozzászólás?

Scroll Up