U12: Veretlen hétvége a kölyökligában

U12 KÖLYÖKLIGA 7.forduló, Budapest

BKSC 2-13 Eger SE
Szekszárdi UFC 0-0 Eger SE

•Szakál Csaba:
Túl vagyunk az első, tavaszi Kölyökliga fordulónkon az U12-es korosztályban is.
Sajnos borzasztó minőségű pálya fogadott minket. Volt ahol fű nem volt és volt ahol bokáig ért. Rettentően kemény volt a talaj. Elmondtam a kezdés előtt a fiúknak, hogy ez nem az a pálya lesz ahol a szép, szemre is tetszetős játékot fogjuk tudni bemutatni. Ne legyenek kétségbeesve, ha az orrukig fog felpattanni a labda vagy éppenséggel nem jut el a társhoz ahova szeretnék kivitelezni az átadást, mert megfogja a fű. Számítsanak rá, hogy sok-sok technikai hiba fog be csúszni. Kértem tőlük, hogy minden külső befolyásoló tényezőt próbáljanak kizárni. Amennyiben van rá lehetőség törekedjünk laposan kihozni a labdát és gyors, rövidpasszokkal építeni a játékot, szervezni a támadásokat. Ha végképp reménytelen a helyzet akkor hosszan felívelt labdákkal próbálkozzunk. Illetve igyekezzünk kijuttatni a labdát gyorsan a szélekre és beívelésekkel teremtsünk veszélyt az ellenfél kapuja előtt. Természetesen tudatosan végrehajtva ezt a játékstílust is, nem pedig vaktában előre vágva, elrugdosva.
Dicséret illeti a fiúkat, mert meglepően jól alkalmazkodtak a talajhoz és próbálták megvalósítani a saját elképzelésünket. Az első mérkőzésen magabiztos, sok gólos győzelmet tudtunk aratni, de számtalan helyzetet még így is elpuskáztunk. A második mérkőzést pedig pihenő nélkül, rögtön játszottuk a friss és jó erőkből álló Szekszárd ellen. Ezen a mérkőzésen is legalább 5-6 nagy lehetőségünk volt amit nem használtunk ki, még ellenfelünk csak pár távoli lövéssel tudott próbálkozni. Gól nélküli döntetlen született, így továbbra is nagyon magabiztosan vezetjük a tabellát.
Gratulálok a fiúknak!

•Keret:
Egyed Dániel, Briz Csongor, Tari Bendegúz, Molnár Gábor, Káli Martin, Németh Boldizsár, Fűkő Dominik, Antal Donát, Ferenczi Soma (U11), Grassi Elia (U11), Hegyi Zalán (U11), Hamar Botond (U11)

Vélemény, hozzászólás?