FUTURE CUP 2018 BUDAPEST

Hajszál híján, körbeverésnek köszönhetően lecsúsztunk az “Arany” ágról és nem tudtunk bekerülni a legjobb nyolc csapat közé.

 

Hozzáteszem, hogy a mutatott játékunk alapján, nem is érdemeltünk továbbjutást.
Nagy forma ingadozás jellemezte a srácokat a hétközi kecskeméti és a mai játéknap folyamán is. Az elmúlt pár hétben valami oknál fogva nagyon rossz passzban vagyunk. A nyári leállás a csapat 90%-nak nem igazán tett jót! Illetve pár játékos kivételével az edzéslátogatottság is elenyésző volt a kezdés óta. Nagyon körülményesek és lassúak voltunk fejben és fizikálisan is. Eléggé ötlettelenül játszottunk, egy-két szép támadást leszámítva. Tulajdonképp igazán szerencsénk sem volt. Az FC DAC csapata ellen szenvedtünk két gólos vereséget a csoportmérkőzések során, úgy hogy végig a kapujukhoz szorítottuk őket. Számtalan lehetőséget elpuskáztunk, majd a végén két nagy egyéni hibát is elkövetettünk és ezt ki is használta ellenfelünk. Ugyanez volt a forgatókönyv az FK BATE Boriszov ellen is, a különbség csupán annyi volt, hogy a végeredmény döntetlennel végződött. Ezután legyőztük a legjobb nyolc közé jutó Olasz Focisulit. A sorsunk viszont nem a mi kezünkben volt, hanem az utolsó mérkőzés végkimenetelétől függött. Döntetlen vagy DAC győzelem esetén mi jutottunk volna tovább. Hiába szerzett vezetést a DAC, az OFS tudott nyerni 6-1-re. Így kerültünk az “Ezüst” ágra.

 

 

Az “Ezüst” ágon az első mérkőzést az örök rivális UTE csapata ellen játszottuk. Ellenfelünk szerzett vezetést, de fordítani tudtunk és emellett jó néhány ígéretes helyzetet hibáztunk el, bár nekik is adódott lehetőségük. Összességében nagyon halovány találkozó volt! Gratulálok Moskovits Gabiéknak! Ennél csak jobb meccset fogunk játszani egymás ellen a jövőben!
Ezután Szlovákia egyik legerősebb 2007-es csapata következett. A srácok a játéknap folyamán ezen a mérkőzésen voltak a legkiegyensúlyozottabbak és szó szerint lesimázták a Slovan Bratislava gárdáját.

 

•Csoportkör:

 

-“D” csoport eredményei:
Eger SE 1-0 SC Hírös-Ép Kecskemét
Eger SE 0-2 FC DAC 1904 (Szlovák 1.osztály)
Eger SE 1-1 FK BATE Boriszov (Fehérorosz 1.osztály)
Eger SE 1-0 Olasz Focisuli

 

•”Ezüst” ág eredményei:

 

-1.játéknap:
Eger SE 2-1 UTE Labdarúgó Akadémia
Eger SE 4-0 SK Slovan Bratislava (Szlovák 1.osztály)

 

•”Ezüst” ág eredményei:

 

-2. játéknap:
Eger SE 1-1 FC Lugano (Svájc 1.osztály)
Eger SE 1-2 FK BATE Boriszov (Fehérorosz 1.osztály)
Eger SE 1-1 FC Budapest
Eger SE 3-1 ACSF Juniorul Cluj (Román)
Eger SE 3-0 MSE 08 Marosvásárhely (Román)

 

A mai játéknapra sajnos késve érkeztünk meg
és nem volt időnk tulajdonképp semmire sem. Öltözés és azonnali kezdés. Nem könnyítette a dolgunkat a folyamatos esőzés sem, ami teljesen feláztatta a pályát. Rögtön a nagyon jó erőkből álló svájci FC Luganoval kezdtünk. Remek támadásokat vezettünk a mérkőzés folyamán és sok helyzetet alakítottunk ki, de ebből csak egyet sikerült gólra váltani. A lefújás előtt 5 perccel tudott egyenlíteni a Lugano egy roppant szerencsés találattal. Egy szabadrúgást követően megpattant a hátunkon a labda és ez egyenesen a kapuba csapódott. Az egyenlítés után újult erőre kaptak a fiúk és folytatódott a helyzetek folyamatos kidolgozása. A mérkőzés végét jelentő sípszó előtt egy “top” szintű kontrát vittünk végig, mindössze három húzásból a saját büntető területünkről indulva, villámgyorsan értünk a Svájciak kapujához. A lövésbe viszont az ellenfél védője méterekről becsúszva tudott blokkolni az utolsó utáni pillanatban. Így az eredmény nem változott.

 

A második mérkőzésen a Fehérorosz BATE csapata következett. Bátran kijelenthetem, hogy a torna legjobb teljesítményét nyújtották a srácok! Viszont továbbra is nagy probléma volt a helyzetkihasználásunk! Tíz darab ajtó-ablak ziccert jegyeztem fel, amit a kapufára vagy az ellenfél kapusába rúgtunk. A vezetést egy nagyszerű egyéni megoldás után szereztük meg. Folyamatosan dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket a vezetés után is. A BATE Boriszov a kapunk közelébe se tudott kerülni. Három perccel a vége előtt jött a szokásos slusszpoén! Fordítani tudtak a Fehéroroszok és megnyerték a mérkőzést 2-1-re.

 

Harmadik találkozónk az FC Budapest csapata ellen következett. Itt is vezetést szereztünk és ezenkívül is sok helyzetünk volt, amit úgyszintén kihasználatlanul hagytunk. Végig irányítottuk a találkozót.
Távoli, kapu elé felívelt pontrúgásokkal és szögletekkel tudott veszélyeztetni a fizikálisan nagyon erős ellenfelünk. Ebből egyet gólra is tudtak váltani egy kapu előtti kavarodást követően és így döntetlennel zártunk.

 

Utolsó két összecsapásunk a Román Kolozsvár és Marosvásárhely csapata ellen volt. Mindkét meccsen magabiztos győzelmet arattunk. Ezen a két mérkőzésen a pálya talaja már teljesen alkalmatlan volt a játékunk, az elképzelésünk megvalósítására, de az nagyon tetszett, hogy még ígyis igyekeztek a játékosaim a legjobb tudásuk szerint megbirkózni a feladattal!

 

Összeségében teljesen megérdemelten lettünk elsők “Ezüst” ágon. Hozzáteszem, hogy a mai mutatott játékunk alapján az “Arany” ágon kellett volna játszanunk az első négy hely egyikéért! Így utólag vissza gondolva kár a tegnapiért, de ez most így alakult! Levonjuk a következtetéseket és haladunk tovább a megkezdett úton! Gyengeségeinket, hibáinkat javítani fogjuk és tanulunk belőle. Erősségeinket pedig tovább fogjuk építeni és még jobbá, tökéletesebbé fejlesztjük!
Nagyon tanulságos tornát zártunk és biztos vagyok benne, hogy rengeteg dolgot tanultak és sok-sok tapasztalatot gyűjtöttek be a fiúk a két nap leforgása alatt.

 

•Keret:
Egyed Dániel, Molnár-Nagy Marcell, Grassi Elia, Briz Csongor, Ferenczi Soma, Hegyi Zalán, Barta Csongor, Jászberényi Péter, Kelemen Balázs, Mester Csanád, Szomszéd Dávid, Németh Gábor, Kiss Gábor (U10), Kis Atilla (U10), Hajdú Ákos (U10)

 

Köszönjük a meghívást Czuk Henriknek!
Nagyon színvonalas tornát hozott össze!

Vélemény, hozzászólás?