Remekül szerepeltek Meggyesfalvi Bencéék a nagyobbak között

Vasárnap Beloianniszban szerepelt az Eger SE 2009-es és 2008-as vegyes korosztálya az YTC felkészülési tornán, ahol olyan elit csapatok szerepeltek mint az MTK a Vasas vagy éppen a Debrecen. Hegedűs Zsolt edző értékelte a tornát.

Hegedűs Zsolt: Remek kis napon vagyunk túl. Már elöljáróban elmondtam a fiúknak, hogy nem lesz könnyű dolgunk hiszen nagyobb fiúk ellen fogunk játszani és azt kértem a srácoktól, hogy élvezzék a focit valamint próbájuk minél többet használni azt amit edzésen tanultunk. A 2009-es fiúkkal utaztunk le illetve néhány olyan 2008-as labdarúgó tartott velünk akik év közben csapatukba kevesebb lehetőséget kaptak.

Hatalmas megtiszteltetés volt számomra tegnap a csapat edzőének lenne. A “kicsik” megtapasztalták milyen a gyorsabb játék és nem vallottak szégyent. Dobogós csapatok ellen épphogy kikaptunk és nagyon komoly győzelmeket is arattunk. Megvertük a Mezőkövesd idősebb csapatát valamint a Kincsem Futsal együttesét is.

De számomra sokkal többet mondó volt a Mészöly Focisuli csapata elleni találkozó. Én még ilyen iramú játékot 2009-es együttestől nem láttam. Gyors volt a játék, nagy volta küzdelem, remek megoldások voltak és egy nagyon jó csapat ellen játszhattunk döntetlent. De az eredménynél sokkal nagyobb büszkeséggel tölt el a játék minősége.

Igaz nem az én korosztályom a 2008 de róluk is mondanék pár szót. Felszabadultak voltak a fiúk és érezhető volt főleg gondolkodásban hogy nekik több ilyen találkozó kéne, de bebizonyították, hogy Szakál Csaba vezetőedző számíthat a jövőben majd rájuk. Gondolok itt Jakab Levire, Petykó Domira, Török Olira, Racsek Zolira. Szabad Gerit és Csuhaj Zalánt azért nem is említem mert ők tudjuk mire képesek.

Még a végén szeretném megemlíteni Meggyesfalvi Bencét illetve Berta Csanádot. Ez a két 2009-es fiú egy év alatt akkorát fejlődött, hogy számomra is meglepetés. Minden nap meglepnek. Amit ők tegnap műveltek az már nem emberi. Azt kell mondjam felfelé lógtak ki a 2008-as mezőnyből. Jó volt látni, hogy Kis Kevin és Toldi Máté akik tudjuk nagyon ügyes gyerekek, olyat mutattak amit én még nem láttam tőlük. Az a küzdeni tudás, az az erő ami bennük volt az nagyon nagy büszkeséggel töltött el. Tarnóczy Noel 20 éves kapusokat megszégyenítő magabiztossággal védett, míg Márton Gyuri és István Márk hatalmas lendületet adott a csapatunknak. Hatalmas öröm ezekkel a fiúkkal dolgozni. Szerintem mondhatom Fűkő Péter vezetőedző kollégám is érzi valami agyon nagyot alkothatunk így a fiúkkal közösen. Ezen fogunk dolgozni a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?